[Τι Σημαίνει]: Floppy Drive

Τι είναι το Floppy Drive


Το Floppy Drive (ελληνική μετάφραση: μονάδα δισκέτας) ήταν (και είναι) μια τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων που χρησιμοποιούταν ευρέως στο παρελθόν. Αναφέρεται συνήθως σε μια συσκευή ανάγνωσης/εγγραφής που χρησιμοποιείται για δισκέτες.

Οι δισκέτες ήταν μικροί κυκλικοί δίσκοι φτιαγμένοι από μαγνητικό υλικό, που χρησιμοποιούνταν για να αποθηκεύσουν και να μεταφέρουν δεδομένα από έναν υπολογιστή σε άλλες συσκευές ή μεταξύ υπολογιστών. Οι πρώτες δισκέτες είχαν μικρή χωρητικότητα, συνήθως 8 ή 5,25 ιντσών σε διάμετρο, και μπορούσαν να αποθηκεύσουν μόνο μικρό αριθμό δεδομένων.

Αργότερα, εισήχθησαν και πιο συμπαγείς δισκέτες 3,5 ιντσών, οι οποίες έγιναν πιο δημοφιλείς και ευρέως χρησιμοποιούμενες. Οι συσκευές Floppy Drive επέτρεπαν την ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων σε αυτές τις δισκέτες μέσω μιας κεφαλής ανάγνωσης/εγγραφής.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι δισκέτες χάνουν σιγά-σιγά την δημοτικότητά τους και αντικαθίστανται από άλλα μέσα αποθήκευσης, όπως οι σκληροί δίσκοι, οι CD, οι DVD και οι USB μονάδες αποθήκευσης. Σήμερα, το Floppy Drive θεωρείται ένα παρωχημένο μέσο αποθήκευσης και σπάνια χρησιμοποιείται.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal