Video2X - Δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα που αναβαθμίζει την ποιότητα των βίντεο

Video2X - Απίστευτο πρόγραμμα το οποίο κάνει Upscaling τα βίντεο

Το Video2X είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό το οποίο αναβαθμίζει (upscale) την ποιότητα των βίντεο αλλά και σε αρχεία GIF και εικόνων. Αυτό που κάνει, είναι να διορθώνει την ανάλυσή τους μέσω της τεχνικής frame Interpolation, δηλαδή παρεμβάλλεται στα καρέ των βίντεο και δημιουργεί ενδιάμεσα καρέ για να επιτευχθεί πιο ομαλή κίνηση και να αντισταθμιστεί το θάμπωμα κατά την κίνηση στην οθόνη. 

Το πρόγραμμα είναι γραμμένο σε γλώσσα προγραμματισμού Python, απευθύνεται σε χρήστες Windows και χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να αντικαταστήσει τα αλλοιωμένα πίξελ με λεπτομερέστερα και καθαρότερα.  

Λόγω των παραπάνω, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και μπορώ να σου αφήσω μερικά παραδείγματα βίντεο που επεξεργάστηκαν με το Video2X. Δες το στιγμιότυπο παρακάτω από ένα anime και πόσο καθαρότερο είναι μετά την επεξεργασία: 

Video2X - Δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα που αναβαθμίζει την ποιότητα των βίντεο


Σου συνιστώ να δεις και το βίντεο από το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, για να έχεις καλύτερη εικόνα από τις δυνατότητες του προγράμματος. 

Έκδοση: 4.8.1
Μέγεθος: 1000 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: k4yt3x
Πηγή: github.com/k4yt3x
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal