«Explain & Send Screenshots» - Δωρεάν εργαλείο για να παίρνεις screenshots και να αφήνεις σχόλια και επεξηγήσεις

«Explain & Send Screenshots» - Δωρεάν εργαλείο για να παίρνεις screenshots και να αφήνεις σχόλια και επεξηγήσεις

Το διαδίκτυο αποτελεί μια ατέλειωτη πηγή πληροφοριών, εικόνων και περιεχομένου που καθημερινά κατακλύζει τις οθόνες μας. Μέσα από αυτήν την τεράστια ροή πληροφοριών, η δυνατότητα να καταγράφουμε και να μοιραζόμαστε στιγμές από αυτό τον ψηφιακό κόσμο είναι αναντίρρητα σημαντική. Ακριβώς εδώ εμπίπτει η λειτουργία του «Explain & Send Screenshots», ενός δωρεάν πρόσθετου για το Google Chrome, που δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε στιγμιότυπα (screenshots), να προσθέτουμε σχόλια και να κοινοποιούμε το αποτέλεσμα σε διάφορες πλατφόρμες.

Χαρακτηριστικά

Καταγραφή στιγμών: Η συγκεκριμένη επέκταση προσφέρει τη δυνατότητα να παίρνουμε screenshots από οποιοδήποτε τμήμα μιας ιστοσελίδας ή να ανεβάζουμε τις δικές μας εικόνες που έχουμε στον υπολογιστή μας. Αυτό μας επιτρέπει να αποθανατίζουμε σημαντικές πληροφορίες, εικόνες ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που επιθυμούμε να αποτυπώσουμε για μελλοντική αναφορά. Επίσης, σημαντική είναι η δυνατότητα να καταγράφουμε την οθόνη μας σε βίντεο! 

Επεξηγήσεις και σχολιασμός: Ένα από τα πιο  ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αυτής της επέκτασης είναι η δυνατότητα να προσθέτουμε επεξηγήσεις και σχόλια στα στιγμιότυπα που λάβαμε. Μέσω βελών, γραμμών, κύκλων και κειμένου, μπορούμε να επισημαίνουμε σημαντικά στοιχεία και να προσθέτουμε επεξηγηματικά σχόλια που βοηθούν στην κατανόηση του περιεχομένου.

Κοινοποίηση του αποτελέσματος: Αφού έχουμε πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επεξεργασίες και προσθήκες, η επέκταση μας δίνει πολλές επιλογές για την κοινοποίηση του αποτελέσματος. Μπορούμε να αντιγράψουμε την εικόνα στο πρόχειρο και να την επικολλήσουμε σε emails ή εφαρμογές, να τη μοιραστούμε μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter, ή ακόμη και να την κατεβάσουμε στη συσκευή μας για διαφορετική χρήση.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι το «Explain & Send Screenshots» είναι ελεύθερο και διαθέσιμο για όλους. Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να τη χρησιμοποιήσει χωρίς επιπλέον κόστος. Δεύτερον, η επέκταση λειτουργεί γρήγορα και είναι εύκολη στη χρήση από οποιονδήποτε, αρχάριο και μη.
 
Έκδοση: 13.1
Μέγεθος: 652 KiB
Browser: Google Chrome
Κατασκευαστής: Jason Savard
Πηγή: jasonsavard.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal