Πότε είναι σωστό να κλείνουμε τον υπολογιστή

Κάθε πότε πρέπει να κλείνουμε τον υπολογιστή

Στο ερώτημα για το αν είναι καλό να κλείνουμε εντελώς τον υπολογιστή μας (desktop) ή να τον αφήνουμε ανοικτό, η απάντηση είναι αρκετά απλή...και σύντομη:
 
Όταν τον υπολογιστή δεν τον χρησιμοποιούμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι καλό να τον κλείνουμε εντελώς.

Φυσικά, δε μένουμε στην πολύ απλή και σύντομη απάντηση, πιο πολύ για να κερδίσουμε σε SEO, διότι ως συνήθως, τα πολύ μικρά κείμενα δεν τα «ανεβάζει» ο αλγόριθμος της Google. Έτσι λοιπόν, κλείνοντας τον υπολογιστή, εξοικονομούμε ενέργεια και βοηθάμε στη μείωση της φυσικής φθοράς του Hardware (σκληροί δίσκοι, μνήμες RAM, επεξεργαστή κτλ), επεκτείνοντας έτσι και τη ζωή του. 

Επίσης, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων, καθώς ο υπολογιστής δεν είναι εκτεθειμένος σε πιθανούς κινδύνους όταν είναι απενεργοποιημένος.

Εάν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο χρόνος εκκίνησης και απενεργοποίησης μας φαίνεται χρονοβόρος, μπορούμε να λάβουμε υπόψη τη λειτουργία «ύπνου» (αναστολή λειτουργίας) ή «αναμονής» του υπολογιστή. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον υπολογιστή να καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια ενώ παραμένει σε ετοιμότητα, επιτρέποντάς μας να επανέλθουμε γρήγορα στη χρήση χωρίς να πρέπει να κάνουμε πλήρη εκκίνηση.

Εν κατακλείδι, το να απενεργοποιούμε τον υπολογιστή μας όταν δεν τον χρησιμοποιούμε, είναι συνήθως η σωστή πρακτική για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία των εξαρτημάτων και των δεδομένων μας, καθώς και τη γενική απόδοση του υπολογιστή μας.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal