Πως βρίσκω τον κωδικό του Wi-Fi του σπιτιού μου

Πως βρίσκω τον κωδικό Wi-Fi

Πολύ συχνά έχουμε παράπονα από χρήστες των Windows ότι ξεχνούν τον κωδικό που έχουν βάλει στο WiFi του σπιτιού τους και όταν χρειαστεί να τον ψάξουν, δεν μπορούν να το βρουν εύκολα. Η αλήθεια είναι ότι δε βρίσκεται και στο πιο εμφανές σημείο αλλά με λίγες κινήσεις μπορούμε να εμφανίσουμε τον κωδικό του WiFi. 

Παρακάτω, ετοίμασα έναν οδηγό με εικόνες για καλύτερη κατανόηση. 

Πως βρίσκω τον κωδικό Wi-Fi


Αρχικά, θα πρέπει να μπούμε στο μενού του Πίνακα Ελέγχου του υπολογιστή μας. Πατάμε στην αναζήτηση των Windows τη σχετική φράση και θα εμφανιστεί ο πίνακας. 


Πως βρίσκω τον κωδικό Wi-Fi
Μέσα από το μενού του Πίνακα Ελέγχου, επιλέγουμε τη «Προβολή κατάστασης δικτύου και εργασιών» από το μενού του «Δίκτυο και internet»


Πως βρίσκω τον κωδικό Wi-Fi
Στο μενού «Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης» επιλέγουμε το Wi-Fi που είμαστε συνδεδεμένοι αυτή τη στιγμή, και φυσικά είναι αυτό που θέλουμε να δούμε τον κωδικό του. 

Πως βρίσκω τον κωδικό Wi-Fi


Μέσα από το μενού του Wi-Fi, επιλέγουμε τις «Ιδιότητες ασύρματου δικτύου»

Πως βρίσκω τον κωδικό Wi-Fi


Στη συνέχεια, πατάμε στο tab «Ασφάλεια» και βλέπουμε με μαύρες κουκίδες τον κωδικό του Wi-Fi. Για να τον εμφανίσουμε, επιλέγουμε το κουτάκι «Εμφάνιση χαρακτήρων» και βουαλά! Μόλις εμφανίσαμε τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi μας. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal