«Βρες τις Λέξεις» - Δωρεάν Ελληνικό παιχνίδι λέξεων από τον Φάνη Κουρτικάκη

«Βρες τη Λέξη» - Δωρεάν Ελληνικό παιχνίδι λέξεων

Το δωρεάν παιχνίδι «Βρες τις Λέξεις», όπως μαρτυράει το όνομά του, είναι ένα ελληνικό παιχνίδι λέξεων που συνδυάζει σταυρόλεξο με παζλ. Αν είσαι λάτρης αυτού του είδους τα παιχνίδια, κάτσε να στα πω. 

Αρχικά, να αναφέρω ότι πρόκειται για Ελληνικό παιχνίδι, του γνωστού Φάνη Κουρτικάκη, ο οποίος έφτιαξε το «7 λέξεις», παιχνίδι που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο downloads. 

Πώς παίζεται;

Ξεκινώντας το παιχνίδι, ο παίκτης καλείται να βρει τις λέξεις που σχηματίζουν τα κουτάκια με μια μικρή περιγραφή των λέξεων που ψάχνει. 

Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι κάθε κουτάκι έχει από κάτω έναν αριθμό. Κάθε κουτάκι με τον ίδιο αριθμό, αντιστοιχεί στο ίδιο γράμμα. Έτσι το παιχνίδι γίνεται και ένα πολύ όμορφο παζλ!

Το «Βρες τις Λέξεις» είναι δωρεάν όπως και οι βοήθειες που μπορείς να πάρεις όσο παίζεις. Η πρώτη βοήθεια φανερώνει το σωστό γράμμα που υπάρχει σε ένα κουτάκι και η δεύτερη ποια από τα γράμματα που έχεις βάλει είναι σωστά.

Είναι απλό, εθιστικό, γεμάτο γνώσεις παιχνίδι, κατασκευασμένο για Android και iOS Λειτουργικά συστήματα, και κρατάει το μυαλό σου σε εγρήγορση.

«Βρες τη Λέξη» - Δωρεάν Ελληνικό παιχνίδι λέξεων


Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που κρύβεται πίσω από το παιχνίδι και την εξιστορεί ο ίδιος ο προγραμματιστής, Φάνης Κουρτικάκης, μπορείς να τη διαβάσεις ευθύς αμέσως:

Το παιχνίδι το ξεκίνησα ως πείραμα για να δω πόσο μπορεί να βοηθήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη. Χρησιμοποίησα το πολύ γνωστό ChatGPT. Όταν ζητούσα κάτι πολύ απλό, για παράδειγμα: να φτιάχνει κουτάκια για γράμματα, μου έδινε αμέσως τον σωστό κώδικα. Εννοώ ότι έκανα αντιγραφή - επικόλληση τον κώδικα και λειτουργούσε αμέσως και χωρίς λάθη!

Αυτόν τον κώδικα μπορώ να τον γράψω και εγώ με την ίδια ταχύτητα, οπότε δεν έχει τόσο νόημα η χρήση του από έναν έμπειρο προγραμματιστή σε κάτι τόσο απλό. Όμως, όταν πρέπει να χρησιμοποιήσω μια εντολή για πρώτη φορά, όσο απλή και αν είναι, πρέπει να την αναζητήσω, να τη μελετήσω και να τη μάθω. Μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα. Η τεχνητή νοημοσύνη έβρισκε την εντολή που έψαχνα, έγραφε τον κώδικα και μου τον εξηγούσε! Ε αυτό ήταν τρομερή βοήθεια. Ένιωθα ότι ζω σε ένα μέλλον που περιγράφει βιβλίο επιστημονικής φαντασίας.

Εξαιρετικά ήταν και τα αποτελέσματα σε μαθηματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συχνά στη δημιουργία παιχνιδιών. Έπρεπε να περιγράφω το πρόβλημα πολύ προσεκτικά και πολύ συγκεκριμένα. Τις περισσότερες φορές έπρεπε να αλλάξω την διατύπωση της περιγραφής αλλά μετά από μερικές προσπάθειες έβρισκε και σε αυτά τα προβλήματα την λύση. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι μερικές φορές η λύση της Τεχνητής Νοημοσύνης ήταν καλύτερη από αυτή που είχα σκεφτεί εγώ!

Για να μη σου τα πολυλογώ, ένα 30% του παιχνιδιού είναι αποτέλεσμα της Τεχνητής Νοημοσύνης!

Ακόμα και για τη λογική του παιχνιδιού, κάναμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις (με το ChatGPT) και μπορώ να πω ότι με βοήθησε αρκετά.

Σίγουρα η AI δεν μπορεί να φτιάξει ένα ολόκληρο παιχνίδι μόνη της, δεν ξέρω πότε θα είναι σε θέση να τα καταφέρει αλλά σίγουρα αργά ή γρήγορα θα γίνει και αυτό! Τουλάχιστον σε μικρά παιχνίδια όπως αυτά που φτιάχνω εγώ.

Έκδοση
: 1.00
Μέγεθος: 18 MB (Android), 27.2 MB (iOS)
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4+, iOS 8.3+
Κατασκευαστής: Φάνης Κουρτικάκης
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal