Ελέγχουμε τα έξοδά μας με το Excel

Ελέγχουμε τα έξοδά μας με το Excel

Στον σύγχρονο κόσμο, τα οικονομικά και ο προγραμματισμός τους, αποτελούν καίριες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα και τα σκαμπανεβάσματα της οικονομίας. Ένας από τους πιο ισχυρούς συμμάχους μας σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να είναι ένα απλό εργαλείο όπως το Microsoft Excel, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε έναν προϋπολογισμό εξόδων.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, μας εξηγεί τον τρόπο να δημιουργήσουμε έναν προϋπολογισμό εξόδων που δεν είναι απλά μια στατική λίστα δαπανών, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο πρόβλεψης που μπορεί να σου δείξει τα έξοδα που σε περιμένουν, όχι μόνο τον επόμενο μήνα αλλά και τον επόμενο χρόνο.

Η διαδικασία που θα δεις σε αυτό το βίντεο θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις έναν προϋπολογισμό με βάση την πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη την αυξομείωση των εσόδων και των εξόδων σου με τον πέρασμα του χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι ένας προϋπολογισμός που σου επιτρέπει να προβλέψεις την οικονομική σου κατάσταση με εξαιρετική ακρίβεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις ποτέ ξανά την απρόβλεπτη δαπάνη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον οικονομικό σου προγραμματισμό.

Όλη αυτή η διαδικασία αναπτύσσεται στο περιβάλλον του Excel, αλλά η ίδια αρχή μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που προσφέρει αντίστοιχες δυνατότητες.

Ας δούμε το βίντεο



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal