Ο Νόμος του Μέρφι και η ορθολογική εξήγησή του

Ο Νόμος του Μέρφι και η ορθολογική εξήγησή του

Ο Νόμος του Μέρφι είναι ένα γνωμικό που συνήθως αναφέρεται ως: «Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά».

Η σύγχρονη μορφή του νόμου του Μέρφι χρονολογείται από το 1952, ως επιγραφή σε ένα βιβλίο ορειβασίας του John Sack, ο οποίος το περιέγραψε ως «αρχαίο ρητό ορειβασίας»: Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, πηγαίνει.

Ο νόμος του Μέρφι αποδίδεται στον Έντουαρντ Άρθουρ Μέρφι, έναν αξιωματικό του Αμερικανικού Στρατού που εργαζόταν στο αεροναυπηγικό κέντρο Wright-Patterson του Οχάιο. Ο Μέρφι ήταν γνωστός για το χιούμορ του και την ικανότητά του να προβλέπει τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο νόμος του Μέρφι έχει γίνει ένα δημοφιλές γνωμικό που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τάση των πραγμάτων να πηγαίνουν στραβά, ακόμα και όταν κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα αποφύγουμε.

Ο νόμος του Μέρφι μπορεί να θεωρηθεί ως μια απλή παρατήρηση της πραγματικότητας, ή ως μια έμμεση υπενθύμιση να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Ακης Αποστολίδης, μέσα από το κανάλι του στο YouTube, «The Sceptic Theory», μας εξηγεί τον Νόμο του Μέρφι με ορθολογικό τρόπο και ότι σε αυτό παίζουν ρόλο τα μαθηματικά και το γνωστικό κομμάτι του ανθρώπινου εγκεφάλου. Απολαύστε τον: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal