LeoCAD - Δωρεάν πρόγραμμα για να φτιάχνουμε τις δικές μας τρισδιάστατες LEGO κατασκευές

LeoCad - Φτιάξε τις δικές σου LEGO κατασκευές

Το LeoCAD (Virtual LEGO CAD Software) είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα, το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε τα δικά μας μοντέλα LEGO μέσω ενός 3D γραφικού περιβάλλοντος. Κάτι σαν το αντίστοιχο πρόγραμμα της LEGΟ που παρουσιάσαμε σε παλιότερο άρθρο, το LEGO Digital Designer.

Το LeoCAD περιλαμβάνει μια πληθώρα εξαρτημάτων LEGO (είναι κάτι χιλιάδες), τα οποία τοποθετούνται πάνω σε μια εικονική βάση με τη βοήθεια του ποντικιού, απλουστεύοντας τη διαδικασία συναρμολόγησης με ένα απλό drag & drop. 

Επίσης, έχει τη δυνατότητα να παράγει οδηγίες συναρμολόγησης του μοντέλου σύμφωνα με τα πρότυπα της LEGO, καθώς και δυνατότητα εκτύπωσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα μπορεί να συνεργαστεί με παρόμοια εργαλεία/προγράμματα, όπως το LDraw, από το οποίο κιόλας δανείζεται την τεράστια συλλογή από διαφορετικά κομμάτια LEGO. 

Δες ένα σχετικό βίντεο με την λειτουργία του προγράμματος




Στο Download link που υπάρχει στο τέλος του άρθρου, θα μεταβείς στο επίσημο site για να κατεβάσεις εκδόσεις για Windows, Mac και Linux λειτουργικά συστήματα. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το LeoCAD δεν έχει καθόλου κρυφές χρεώσεις ούτε διαφημίσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του LeoCAD, ακολούθησε αυτό τον σύνδεσμο.

  
Έκδοση: 23.03
Μέγεθος: 108.8 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: Leonardo Zide
Πηγή: leocad.org
Συντάκτης του άρθρου: Επαμεινώνδας Παντζόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal