[Δωρεάν Μάθημα]: 30+1 παράξενες ιστορίες από την Επιστήμη των Υπολογιστών

[Δωρεάν Μάθημα]: 30+1 παράξενες ιστορίες από την Επιστήμη των Υπολογιστών

Η Πληροφορική μπορεί να είναι ένα κόσμος τεχνολογικός, δεν παύει όμως να είναι και συναρπαστικός! Στο δωρεάν μάθημα που ακολουθεί, ο καθηγητής πληροφορικής Γιάννης Φαρσάρης, προσπαθεί μέσα από αστείες, παράδοξες και εντυπωσιακές αληθινές ιστορίες, να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών ώστε να γνωρίσουν δημιουργικά τον κόσμο της Επιστήμης Υπολογιστών! Αφηγείται γεγονότα για ανθρώπους που συνέβαλαν ενεργά στη διαμόρφωση της ψηφιακής τεχνολογίας, η οποία κατάφερε να αλλάξει δραστικά τον κόσμο που ζούμε σήμερα.

Το παραπάνω μάθημα με τίτλο «30+1 παράξενες ιστορίες από την Επιστήμη των Υπολογιστών», είναι ελεύθερα διαθέσιμο για παρακολούθηση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του Udemy! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια δωρεάν εγγραφή στην εν λόγω πλατφόρμα.

 

Λίγα λόγια για τον καθηγητή Γιάννη Φαρσάρη: 

Ο Γιάννης Φαρσάρης ασχολείται ενεργά με τα Ψηφιακά Κοινά και την ελευθερία του Διαδικτύου. Γεννήθηκε το 1973 στην Ιεράπετρα Κρήτης. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και θεατρική γραφή στο Εργαστήρι Πυροδότησης του Θεάτρου Πορεία. Ζει στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάζεται ως καθηγητής Πληροφορικής.

Έχει δημιουργήσει την Ανοικτή Βιβλιοθήκη και συμμετέχει στην εκδοτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού Fractal. Είναι ιδρυτικό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Είναι Γραμματέας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας και συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal