Τι σημαίνει η φράση «OK Boomer»

Τι σημαίνει το «OK Boomer»
Το «OK Boomer» είναι μια ατάκα και διαδικτυακό μιμίδιο που κέρδισε δημοτικότητα μεταξύ των νεότερων ατόμων κατά τη διάρκεια του 2019. Χρησιμοποιείται για την απόρριψη ή διακωμώδηση της συμπεριφοράς που στερεοτυπικά αποδίδεται στην γενιά των baby boomers. Μια συμπεριφορά η οποία από πολλούς θεωρείται απαρχαιωμένη. Η αντίθετή της φράση είναι η «OK Zoomer» η οποία χρησιμοποιείται με ανάλογο τρόπο για μέλη της γενιάς Ζ.

Η φράση «OK Boomer» στην ουσία είναι μια υποτιμητική απάντηση που χρησιμοποιείται για να απορρίψει ή να υποτιμήσει τις στενόμυαλες, ξεπερασμένες, προκατειλημμένες και συγκαταβατικές αντιλήψεις των ηλικιωμένων και ιδιαίτερα των baby boomers. Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί ως απάντηση για την αντιληπτή αντίσταση στην τεχνολογική εξέλιξη, την άρνηση της ύπαρξης κλιματικής αλλαγής, την περιθωριοποίηση των μειονοτήτων ή την αντιπολίτευση στα ιδανικά των νεότερων γενεών.

Επίσης, Boomer λέμε και αυτόν που διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα προαναφερθέντα και ας μην βρίσκεται στην ηλικία ενός Boomer! 

πηγή κειμένου: Wikipedia
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal