Ping Tracer - Βρες ποιος φταίει για την κακή σου σύνδεση

Ping Tracer - Βρες ποιος φταίει για την κακή σου σύνδεση

Απογοητεύτηκες από καθυστερήσεις σε παιχνίδια, βίντεο που διακόπτονται συνέχεια ή αργές σελίδες στο διαδίκτυο; Αν ναι, τότε το Ping Tracer είναι εδώ για να σε σώσει! Αυτό το έξυπνο δωρεάν και ανοικτού κώδικα εργαλείο λειτουργεί σαν ντετέκτιβ των συνδέσεων, εντοπίζοντας ακριβώς από πού ξεκινούν τα προβλήματα.

Πώς δουλεύει; Φαντάσου το σαν ένα ταξίδι από τον υπολογιστή σου στον τελικό σου προορισμό στο διαδίκτυο, ας πούμε σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Το Ping Tracer στέλνει συνεχώς μικρά μηνύματα σε κάθε «σταθμό» που συναντάει σε αυτό το ταξίδι, μετρώντας τον χρόνο που παίρνει η απάντηση. Εάν κάποιος σταθμός αργεί ή δεν απαντάει καθόλου, τότε εκεί έχουμε τον ένοχο της κακής σου σύνδεσης!

Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως το Ping Tracer μετατρέπει αυτά τα δεδομένα σε ένα εύκολο στην κατανόηση γράφημα. Μπορείς να δεις πόσο γρήγορα ή αργά ανταποκρίνεται κάθε «σταθμός», και αν χάθηκαν μηνύματα κατά τη διαδρομή (σημειώνονται με κόκκινο). Έτσι, με μια ματιά καταλαβαίνεις που «κολλάει» η σύνδεσή σου.

Είναι σαν να έχεις έναν χάρτη με σημειωμένες τις καθυστερήσεις σε κάθε «συγκοινωνιακό κόμβο» του διαδικτύου! Με αυτή τη γνώση, μπορείς να επικοινωνήσεις με τον πάροχό σου ή να αναζητήσεις λύσεις για συγκεκριμένους σταθμούς που παρουσιάζουν προβλήματα.

Σε γενικές γραμμές, το Ping Tracer είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους όσους θέλουν να καταλάβουν και να βελτιώσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο. Με το εύκολο στη χρήση περιβάλλον του και τα κατανοητά γραφήματα, μπορεί να γίνει ο δικός σου «Ντετέκτιβ» και να πεις αντίο στις ενοχλητικές καθυστερήσεις. 

Έκδοση: 1.16
Μέγεθος: 45 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: bp2008
Πηγή: github.com/bp2008
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal