PingInfoView - Κάνε ping σε πολλές διευθύνσεις και δες την κατάσταση του δικτύου σου

PingInfoView - Έλεγχος των συσκευών ενός δικτύου

Το PingInfoView, είναι μια δωρεάν ελαφριά εφαρμογή, η οποία μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα ένα σύνολο δικτυακών συσκευών είτε στο τοπικό μας δίκτυο, είτε στο διαδίκτυο. Ο μηχανισμός ελέγχου, βασίζεται στη γνωστή εντολή «ping», η οποία είναι ενσωματωμένη σε όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα και είναι το βασικό εργαλείο ελέγχου δικτύων. 

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση διότι είναι portable, που σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε το πρόγραμμα σε ένα USB stick. Είναι πολύ εύκολο στη ρύθμισή του και το μόνο που απαιτεί από εσένα, είναι μια λίστα με τις IP διευθύνσεις ή τα ονόματα υπολογιστών (hostnames) τα οποία θέλεις να ελέγχεις.  

PingInfoView - Έλεγχος των συσκευών ενός δικτύου
 ένα τυπικό στιγμιότυπο του προγράμματος



 
PingInfoView - Έλεγχος των συσκευών ενός δικτύου
Παράδειγμα ρύθμισης με συμπληρωμένες μερικές διευθύνσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο


Οι δυνατότητες του προγράμματος δεν σταματούν εκεί. Εκτός από τις μεμονωμένες συσκευές, μπορεί να ελέγχει ένα ολόκληρο υποδίκτυο σε μορφή Classless Inter-Domain Routing (CIDR) (πχ 192.168.1.0/24). Με αυτό τον τρόπο, σαρώνει όλο το υποδίκτυο και βρίσκει ενεργές συσκευές. Μπορείς να κάνεις έναν τακτικό έλεγχο προληπτικά, μήπως υπάρχει κάποια συσκευή στο δίκτυο σου την οποία δεν αναγνωρίζεις! 

Στις πιο προχωρημένες ρυθμίσεις, Options->Advanced Options, μπορείς να ρυθμίσεις τις ηχητικές ειδοποιήσεις όταν συνδέεται ή αποσυνδέεται από το δίκτυο μια συσκευή, κι άλλες ενέργειες μέσω powershell scripts. Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο εδώ.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε ένα αρχείο zip, το οποίο μπορεί να αποσυμπιεστεί με όλα τα γνωστά προγράμματα (WinZip, 7Zip, WinRar κτλ) ή απλώς με τα ενσωματωμένα εργαλεία αποσυμπίεσης που προσφέρουν όλα σχεδόν τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα.

Έκδοση: 3.01
Μέγεθος: 70 KB
Λειτουργικό σύστημα:
Κατασκευαστής: Nir Sofer
Πηγή: nirsoft.net
Συντάκτης του άρθρου: Επαμεινώνδας Παντζόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal