StackEdit - Γράψε εύκολα τεκμηρίωση σε markdown γλώσσα

StackEdit - Γράψε εύκολα τεκμηρίωση σε markdown γλώσσα

To StackEdit είναι μια δωρεάν και online πλατφόρμα στην οποία μπορείς πολύ εύκολα να συντάξεις ένα κείμενο σε markdown γλώσσα. 
 
Δεν χρειάζεται κανένα download και χωρίς εγγραφή μπορείς να ξεκινήσεις να γράφεις άμεσα πατώντας το κουμπί Start Writing, όπως βλέπεις την εικόνα παρακάτω. 

StackEdit - Γράψε εύκολα τεκμηρίωση σε markdown γλώσσα



Στo StackEdit βέβαια, μπορείς να εισέλθεις με τον λογαριασμό σου στη Google, έτσι ώστε να αποθηκεύονται τα κείμενα σου. Στα δεξιά του παραθύρου, υπάρχει ένα πολύ χρήσιμο κουμπί, το Markdown cheat sheet, το οποίο σου προβάλει συνοπτικά τους κανόνες σύνταξης κειμένου.

StackEdit - Γράψε εύκολα τεκμηρίωση σε markdown γλώσσα


To markdown έχει κερδίσει έδαφος έναντι άλλων μορφών (π.χ. Lateχ), διότι με λίγους κι εύκολους μνημονικούς κανόνες σύνταξης, μπορεί να γίνει η μετατροπή του σε HTML κώδικα και να προβάλλεται με κοινό τρόπο, σε όλους τους γνωστούς περιηγητές ιστού (Browsers) και στα προγράμματα ανάπτυξης λογισμικού (π.χ. VsCode). 

Πρέπει να σημειωθεί, πως τα πιο διάσημα αποθετήρια κώδικα, (GitHub, GitLab, Bitbucket, κ.τ.λ) έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία αυτή και σε κάθε έργο λογισμικού κάνουν αυτόματα προβολή σε HTML το αρχείο README.md. Στο αρχείο αυτό συνήθως, οι προγραμματιστές γράφουν μια γενική περιγραφή του λογισμικού, αλλά μπορεί να περιέχει και όλη την τεκμηρίωση του έργου τους. Όπως οδηγίες χρήσης, εγκατάστασης ή παραμετροποίησης.

Γιατί οι προγραμματιστές προτιμούν το markdown; 
  • Διότι για τη σύνταξή του χρειάζεται ένας απλός επεξεργαστής κειμένου.
  • Έχει εύκολους κανόνες σύνταξης που μπορείς να θυμάσαι.
  • Είναι συμβατό με όλα τα αποθετήρια κώδικα (Version Control Systems).

Έκδοση: 5.15.4 
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: -
Κατασκευαστής: Dock5 Software Ltd.
Πηγή: stackedit.io
Συντάκτης του άρθρου: Επαμεινώνδας Παντζόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal