Η πρώτη ιδιωτική προσεδάφιση στο Φεγγάρι και άλλα επιστημονικά νέα

Η πρώτη ιδιωτική προσεδάφιση στο Φεγγάρι και άλλα επιστημονικά νέα
Στο ολοένα και αυξανόμενο (από subscribers) ελληνικό κανάλι στο YouTube «Project Future», μαθαίνουμε τα σημαντικότερα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Για την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε αρκετές ειδήσεις όπως την ιστορική στιγμή για την εξερεύνηση του διαστήματος, όπου η πρώτη πετυχημένη ιδιωτική προσσελήνωση σηματοδοτεί την είσοδο του ιδιωτικού τομέα σε μια νέα εποχή διαστημικών επιτευγμάτων. 
Παράλληλα, η στροφή προς ιδιωτικούς διαστημικούς σταθμούς ανοίγει τον δρόμο για ευρύτερη πρόσβαση στο διάστημα, φέρνοντας νέες δυνατότητες για έρευνα, τεχνολογία και εξερεύνηση.

Στη Γη τώρα, η συζήτηση στρέφεται γύρω από την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Μελέτες αποδεικνύουν πως η μείωση των χασμάτων ωφελεί όλους, ακόμα και τους πλούσιους. Η κοινωνική συνοχή, η σταθερότητα, η οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη ευνοούνται από μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Επίσης, το ερώτημα αν μόνο οι άνθρωποι μπορούν να κατοχυρώσουν πατέντες έρχεται στο προσκήνιο, με αφορμή την αυξανόμενη ευφυΐα της τεχνητής νοημοσύνης. Η απάντηση θα καθορίσει το μέλλον της καινοτομίας και της τεχνολογικής εξέλιξης.

Δες το βίντεο



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal