Γίνε εκατομμυριούχος «δίνοντας» έναν χάκερ

Γίνε εκατομμυριούχος «δίνοντας» έναν χάκερ

Πιστεύεις ότι θα σου φαινόταν χρήσιμα επιπλέον 10 εκατομμύρια δολάρια; Ε, ναι, κι εγώ!

Λοιπόν, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να κερδίσεις αυτό το ποσό, και μάλιστα γρήγορα και με 100% νόμιμο τρόπο.  Στην πραγματικότητα, αυτός που θα σε πληρώσει θα είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τι είναι λοιπόν αυτό το μαγικό εισιτήριο για να γίνεις γρήγορα πολυεκατομμυριούχος;  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταδώσεις έναν χάκερ!

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια έξαρση επιτυχημένων επιθέσεων hacking, και ο «Θείος Σαμ» αρχίζει επιτέλους να σοβαρεύεται για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαθέτει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Rewards for Justice» (Αμοιβές για Δικαιοσύνη), και δεν είναι κάτι καινούριο.  Μάλιστα, λειτουργεί από το μακρινό 1984.

Όμως, με όλες τις κακόβουλες επιθέσεις hacking που λαμβάνουν χώρα στις μέρες μας, αποφάσισαν να το ξαναβάλουν σε λειτουργία με την ελπίδα να προσελκύσουν εμπιστευτικούς πληροφοριοδότες που μπορούν να παράσχουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και καταδίκη οποιουδήποτε χάκερ που εισβάλλει σε δίκτυα και υπολογιστές για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης.

Από την έναρξή του, το πρόγραμμα έχει καταβάλει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια, και οι ομοσπονδιακές αρχές είναι διατεθειμένες να αυξήσουν αυτό το ποσό όσο χρειαστεί για να σταματήσουν όλες τις επιθέσεις hacking που λαμβάνουν χώρα.

Ωστόσο, δεν μπορείς να λάβεις την αμοιβή καταγγέλλοντας απλά οποιονδήποτε χάκερ. Τόσο ο χάκερ όσο και οι υπολογιστές/δίκτυα που στοχεύει πρέπει να πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στο πρόγραμμα προκειμένου να λάβεις τα χρήματα.

Αλλά αν καταφέρεις να καταδώσεις έναν χάκερ που πληροί τις προϋποθέσεις, η αμοιβή θα σου αποδοθεί ανώνυμα για να σε προστατεύσουν από τυχόν αντίποινα από τους κακοποιούς.

Ακούγεται καλό;  Εάν ναι, μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι στον ιστότοπο του προγράμματος «Rewards for Justice».

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal