Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνεις με τη θήκη του κινητού σου

Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνεις με τη θήκη του κινητού σου

Πολλοί από εμάς φορτίζουμε το κινητό μας με τη θήκη του, χωρίς να σκεφτόμαστε τις πιθανές συνέπειες.
Ωστόσο, η φόρτιση με θήκη μπορεί να βλάψει σοβαρά τη μπαταρία του κινητού μας, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής της.

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου με θήκη

  • Υπερθέρμανση: Η θήκη, ειδικά αν είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ή δερμάτινη, εμποδίζει την αποβολή θερμότητας από το κινητό. Κατά τη φόρτιση, η θερμοκρασία αυξάνεται και η θήκη παγιδεύει τη θερμότητα, οδηγώντας σε υπερθέρμανση. Η υπερθέρμανση βλάπτει τα κύτταρα της μπαταρίας, μειώνοντας την χωρητικότητα και τη διάρκεια ζωής της.
  • Αργή φόρτιση: Η θήκη, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμποδίζει την πλήρη επαφή του φορτιστή με το κινητό, με αποτέλεσμα η φόρτιση να είναι πιο αργή.
  • Κίνδυνος ζημιάς: Σε σπάνιες περιπτώσεις, η υπερθέρμανση από τη φόρτιση με θήκη μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα ή έκρηξη της μπαταρίας.

Τι μπορείς να κάνεις

  • Αφαίρεσε τη θήκη πριν από τη φόρτιση: Άφησε το κινητό σου να «αναπνεύσει» και να αποβάλλει τη θερμότητα κατά τη φόρτιση.
  • Χρησιμοποίησε μια λεπτή θήκη: Αν θέλεις να προστατεύεις το κινητό σου ενώ φορτίζει, επίλεξε μια λεπτή θήκη από σιλικόνη ή TPU (η έσχατη λύση αν θέλεις σώνει και καλά να το φορτίζεις με θήκη). 
  • Προτίμησε ασύρματη φόρτιση: Η ασύρματη φόρτιση παράγει λιγότερη θερμότητα, άρα είναι πιο ασφαλής για τη μπαταρία (εάν διαθέτεις ασύρματη φόρτιση στο κινητό σου). 
  • Μην αφήνεις το κινητό να φορτίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα: Αποσύνδεσε το κινητό από την πρίζα όταν η μπαταρία φτάσει στο 100%.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείς να διατηρήσεις την υγεία της μπαταρίας του κινητού σου και να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής της.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal