Φραντζέσκα Σταυρακοπούλου - Η Βίβλος είναι μια μυθολογία

Η βίβλος είναι μια μυθολογία - Σταυρακοπούλου

Η Φραντζέσκα Σταυρακοπούλου, γεννημένη στις 3 Οκτωβρίου 1975, είναι μια διακεκριμένη Βρετανίδα θεολόγος με εξειδίκευση στην Εβραϊκή Βίβλο και την αρχαία Ιουδαϊκή θρησκεία. Φέρει το αξίωμα της Καθηγήτριας Βιβλικών Σπουδών και Αρχαίας Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, ενώ ηγείται και του Τμήματος Θεολογίας και Ιστορίας της Ιουδαϊκής Θρησκείας.

Η Σταυρακοπούλου έχει εστιάσει το ερευνητικό της έργο σε ζητήματα που άπτονται της Βίβλου, της αρχαίας εβραϊκής θρησκείας, της ιστορίας και του πολιτισμού. Έχει εκτεταμένες γνώσεις για κείμενα όπως η Παλαιά Διαθήκη, τα απόκρυφα κείμενα και τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας.

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της καριέρα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου απέκτησε διδακτορικό τίτλο. Έκτοτε, έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια, όπως το King's College London και το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, προτού εγκατασταθεί στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.
Επίσης, η Σταυρακοπούλου έχει συγγράψει πλήθος ακαδημαϊκών άρθρων και βιβλίων που έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές. 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι η Φραντζέσκα Σταυρακοπούλου είναι Άθεη και ότι μετά από «τόνους» διαβάσματος πάνω σε θέματα θρησκείας και Αγίας Γραφής, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός. 

Στο βίντεο/συνέντευξη που ακολουθεί, η Σταυρακοπούλου εξηγεί γιατί η Αγία Γραφή (Βίβλος) είναι αρχαία μυθολογία και ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν έναν άθεο να μελετάει τις Γραφές. απόλαυσε το βίντεο: 



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal