Τι κάνω όταν βγάζει προστασία εγγραφής το USB στικάκι μου

Τι κάνω όταν έχω προστασία εγγραφής στο στικάκι

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα στικάκι USB μπορεί να εμφανίζει προστασία εγγραφής, ακόμα κι αν δεν έχεις ενεργοποιήσει εσύ την προστασία:

1. Διακόπτης προστασίας

Κάποια στικάκια USB διαθέτουν φυσικό διακόπτη προστασίας. Έλεγξε το στικάκι σου για τυχόν διακόπτη και βεβαιώσου ότι είναι στην ξεκλείδωτη θέση.

2. Λογισμικό ασφαλείας

Εάν έχεις εγκαταστήσει λογισμικό ασφαλείας στον υπολογιστή σου, ενδέχεται να έχει ενεργοποιήσει την προστασία εγγραφής για το στικάκι USB ως μέτρο ασφαλείας. Απενεργοποίσηε προσωρινά το λογισμικό ασφαλείας και δες αν μπορείς να γράψεις στο στικάκι.

3. Σφάλματα συστήματος

Σε σπάνιες περιπτώσεις, σφάλματα συστήματος μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση προστασίας εγγραφής σε ένα στικάκι USB. Δοκίμασε να επανεκκινήσεις τον υπολογιστή σου ή να συνδέσεις το στικάκι σε άλλη θύρα USB.

4. Κατεστραμμένο στικάκι

Εάν το στικάκι σου είναι παλιό ή έχει υποστεί ζημιά, ενδέχεται να έχει καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, η προστασία εγγραφής μπορεί να είναι σημάδι ότι το στικάκι δεν λειτουργεί σωστά.

Επίγραμματικά οι τρόποι αντιμετώπισης
  • Έλεγξε για διακόπτη προστασίας και βεβαιώσου ότι είναι ξεκλείδωτος.
  • Απενεργοποίησε προσωρινά το λογισμικό ασφαλείας.
  • Επανεκκίνησε τον υπολογιστή σου.
  • Δοκίμασε να συνδέσεις το στικάκι σε άλλη θύρα USB.
  • Μορφοποίησε (φορμάτ) το στικάκι (Προσοχή: Η μορφοποίηση θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από το στικάκι).
  • Εάν έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και εξακολουθείς να μην μπορείς να γράψετε στο USB στικάκι, ενδέχεται να είναι κατεστραμμένο και να χρειαστεί αντικατάσταση.

Προσοχή

Πριν από οποιαδήποτε ενέργεια, βεβαιώσου ότι έχεις δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας τυχόν σημαντικών δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο USB στικάκι σου.
Η μορφοποίηση του στικακίου (πςςς, τι είπα!)  θα διαγράψει όλα τα δεδομένα. Να είσαι βέβαιος ότι θέλεις να το κάνεις αυτό (backup) πριν προχωρήσεις.

Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να σε βοηθήσουν!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal