Η απόδειξη της απάτης του Αγίου Φωτός

Η απόδειξη της απάτης του Αγίου Φωτός

Ενώ εδώ και 11 αιώνες κληρικοί ισχυρίζονται ότι η φλόγα στον Πανάγιο Τάφο άναβε θαυματουργικά, με σκοπό να ενισχύσουν τη θέση τους έναντι αλλοδόξων, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δημοσιογραφικές έρευνες, με μαρτυρίες από κληρικούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που γνωρίζουν λεπτομερώς την τελετή, έχουν αποκαλύψει ότι το Άγιο Φως προέρχεται από κανδήλα που έχει τοποθετηθεί και ανάψει νωρίτερα από τον Σκευοφύλακα μέσα στο κουβούκλιο, με χρήση αναπτήρα ή σπίρτου. (πηγή: Wikipedia)

Σύμφωνα με τους κληρικούς του Πατριαρχείου, το θαύμα έγκειται στον καθαγιασμό της φυσικής φλόγας από την κανδήλα, και όχι στο υπερφυσικό άναμμα σβησμένης κανδήλας ή κεριών.  

Όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζεις για το ιστορικό της αποκάλυψης της απάτης του Αγίου Φωτός, συγκεντρώνεται στο ωριαίο podcast του Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο της Lifo. 


Αν θέλεις να δεις το επίμαχο βίντεο, που ο ίδιος ο Σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου αποκαλύπτει μπροστά στην κάμερα του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου, ακολούθησε το σύνδεσμο: Το βίντεο της αποκάλυψης της απάτης του Αγίου Φωτός

Το παραπάνω άρθρο, είναι μέρος της στήλης του site μας «Επιστήμες», που  εδώ και χρόνια ασχολούμαστε με θέματα επιστήμης αλλά και θρησκειολογίας! 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal