Το δωρεάν Ελληνικό επιστημονικό κομπιουτεράκι που κάνει τη διαφορά

Δωρεάν ελληνικό κομπιουτεράκι

Το Calculator, είναι ένα δωρεάν και ελληνικό Online επιστημονικό κομπιουτεράκι που εκτός των απλών μαθηματικών πράξεων, εκτελεί πράξεις με μιγαδικούς αριθμούς σε καρτεσιανή (τετραγωνική) και πολική μορφή, επιλύει εξισώσεις β' βαθμού με πραγματικούς και μιγαδικούς συντελεστές, βρίσκει Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο (ΕΚΠ) και Μέγιστο Κοινό Διαιρέτη (ΜΚΔ). 

Επιπλέον, βρίσκει τις νιοστές ρίζες ενός πραγματικού ή μιγαδικού αριθμού. Ενσωματώνει πολλές χρήσιμες θεμελιώδεις φυσικές σταθερές. 

Ο δημιουργός της εφαρμογής αναφέρει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τους μιγαδικούς αριθμούς σαν να ήταν πραγματικοί, να τους τοποθετήσεις σε οποιαδήποτε συνάρτηση θέλεις είτε σε καρτεσιανή είτε σε πολική μορφή και να αναμείξεις μορφές. 
Μπορείς να εισάγεις το σύμβολο πληκτρολογώντας το κεφαλαίο γράμμα L. Το κομπιουτεράκι δουλεύει κανονικά με το πληκτρολόγιό σου, το ποντίκι αλλά και με συνδυασμό των δύο.

Σημαντική προσθήκη, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με επιστημονικά κομπιουτεράκια, αποτελούν τα παραδείγματα που υπάρχουν στη σελίδα, όπου φαίνεται ο τρόπος υπολογισμού διαφόρων αριθμητικών παραστάσεων. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι εκτός από το Calculator που μόλις παρουσιάσαμε, στη ίδια ιστοσελίδα της εφαρμογής, υπάρχουν και άλλα links που οδηγούν σε διαφόρων ειδών κομπιουτεράκια για διάφορες χρήσεις, κατασκευασμένα από τον ίδιο δημιουργό. 

Πήγαινε στο κομπιουτεράκι: Ελληνικό Επιστημονικό Calculator

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal