Τι είναι αυτό που συνδέει τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια με το dwrean

Τι είναι αυτό που συνδέει τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια με το dwrean

Την 19 Ιουλίου 2010, δολοφονείται ο Σωκράτης Γκιόλιας έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη της Αθήνας. Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 13 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» ενώ έως σήμερα οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι. 

Τώρα, θα μου πεις, γιατί κάνεις αυτή την αναφορά στην δολοφονία, και τι σχέση έχει με το site μας. Θα σου πω. 
Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν δημοσιογράφος, εμπνευστής και δημιουργός του troktiko.blogspot.gr, του δημοφιλέστερου blog της εποχής εκείνης στην Ελλάδα. 
Ακριβώς μία ημέρα πριν την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, δηλαδή την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010, ανεβαίνει μια ανάρτηση από το trokitko, και αναφέρεται στο νεοσύστατο τότε site μας (μόλις ένα χρόνο λειτουργίας), με τα καλύτερα λόγια. 

Συγκεκριμένα, η δημοσίευση έγραφε: 

Mια ομάδα Θεσσαλονικέων δημιούργησε αυτό το μπλογκ για την καταπολέμηση της πειρατείας λογισμικού!
Αντί να προσπαθείτε να ψάχνετε για ''σπασμένα'' προγράμματα και παιχνίδια, το μπλογκ μας, σας τα προσφέρει δωρεάν και νόμιμα χωρίς να ψάχνετε με τις ώρες στο διαδίκτυο.
Εξάλλου υπάρχουν πολλά freeware Προγράμματα και παιχνίδια ισάξια και πολλές φορές καλύτερα των εμπορικών ομοειδών του! https://www.dwrean.net/

Πραγματικά, πολύ θλιβερή συγκυρία, από την μια να χαιρόμαστε που το δημοφιλέστερο blog της Ελλάδας να σε διαφημίζει χωρίς αντάλλαγμα, και την επόμενη μέρα, να μαθαίνεις για τη δολοφονία του δημιουργού του.
Αλλά αυτός ήταν ο Γκιόλιας και οι συνεργάτες του, δεν άφηναν κανέναν παραπονεμένο, βοηθώντας ακόμα και άγνωστα blogs που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο διαδίκτυο. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal