Unicodia - Δωρεάν ο πιο ολοκληρωμένος πίνακας χαρακτήρων στον κόσμο

Unicodia - Δωρεάν ο πιο ολοκληρωμένος πίνακας χαρακτήρων στον κόσμο

Το Unicodia είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους πίνακες χαρακτήρων στον κόσμο! Σκέψου το σαν ένα τεράστιο λεξικό με σύμβολα, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον υπολογιστή σου.

Τι μπορείς να κάνεις με το Unicodia:

  • Να δεις όλα τα σύμβολα του Unicode 15: Στα Windows 10 και 11, μπορείς να βρεις όλα τα σύμβολα της πιο πρόσφατης έκδοσης του Unicode.
  • Να δεις αν ο υπολογιστής σου υποστηρίζει ένα σύμβολο: Θες να χρησιμοποιήσεις ένα συγκεκριμένο σύμβολο; Το Unicodia θα σου πει αν ο υπολογιστής σου το εμφανίζει σωστά και με ποια γραμματοσειρά.
  • Να αντιγράψεις κώδικες συμβόλων: Χρειάζεσαι να χρησιμοποιήσεις ένα σύμβολο σε ιστοσελίδα ή κάπου αλλού; Το Unicodia σου δίνει τους κώδικες για να το αντιγράψεις σε διαφορετικές μορφές, όπως HTML, UTF-8 και UTF-16.
  • Να ψάξεις για συγκεκριμένα σύμβολα: Δεν ξέρεις πως λέγεται το σύμβολο που ψάχνεις; Μπορείς να το αναζητήσεις μέσα στο Unicodia.
  • Να μάθεις για διαφορετικά αλφάβητα: Το Unicodia περιλαμβάνει πληροφορίες για διάφορα συστήματα γραφής, όπως τα Κινεζικά, Ιαπωνικά και Κορεάτικα.
  • Να βρεις emojis: Το Unicodia έχει και μια μικρή συλλογή από emojis, σε περίπτωση που χρειάζεσαι να χρησιμοποιήσεις κάποιο.

Είναι δωρεάν;

Ναι, το Unicodia είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα (εκτός από την άδεια μιας συγκεκριμένης γραμματοσειράς - μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτό στις ρυθμίσεις του προγράμματος).

Έκδοση: 2.7.2
Μέγεθος: 41.2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10/11
Κατασκευαστής: Mikhail Merkuryev
Πηγή: mercury13.github.io
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal