Blender - O δωρεάν άρχοντας των τρισδιάστατων γραφικών

Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας και δημιουργίας τρισδιάστατων γραφικών


Το Blender είναι μια δωρεάν και πλήρης σουίτα 3D CAD με δυνατότητες παραγωγής στατικών εικόνων ή 3D animation (video). Είναι επαγγελματικό εργαλείο και η κατασκευάστρια εταιρία αρχικά το χρησιμοποίησε για τις ανάγκες της πριν το δώσει στο ευρύ κοινό.

Μπορεί να δημιουργήσει ταινίες, visual effects, interactive 3D εφαρμογές ακόμη και video games, χωρίς να γράψεις μια γραμμή κώδικα. Για κάποιον που έχει γνώσεις στον προγραμματισμό, με Python μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του Blender και να δημιουργήσει games αλλά και άλλες 3D εφαρμογές, επαγγελματικού επιπέδου.

Επειδή είναι αρκετά δύσκολο στην εκμάθησή του και οι αρχάριοι χρήστες θα πελαγώσουν βλέποντας τις λειτουργίες του, ψάξαμε και βρήκαμε μια σειρά μαθημάτων στα Ελληνικά για να σε μυήσει στον κόσμο του  blender. Μπορείς να παρακολουθήσεις την πολύ καλή σειρά μαθημάτων από το κανάλι στο Youtube με όνομα Savvas S,  κάνοντας κλικ εδώ. 

Στο Download link που σου δίνω θα μεταφερθείς στην επίσημη ιστοσελίδα και στην περιοχή των downloads ώστε να κατεβάσεις την έκδοση για το λειτουργικό σύστημα που επιθυμείς (Windows, Mac OS, Linux). 

Επίσης, για το τέλος σου φύλαξα ένα δωράκι. Δες την εκπληκτική Animation ταινία που ακολουθεί (με ελληνικούς υπότιτλους) η οποία είναι εξολοκλήρου φτιαγμένη με το Blender (πριν από 12 χρόνια) και βγάλε τα συμπεράσματά σου για τις δυνατότητες αυτού του δωρεάν προγράμματος.



Έκδοση: 3.6.1
Μέγεθος: ~306 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac OS
Κατασκευαστής: blender.org  
Πηγή: blender.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal