Puppy Linux - Οι παλιοί υπολογιστές «ζωντανεύουν» (Ελληνικό βίντεο εγκατάστασης)

Puppy Linux - Ανάστησε τον παλιό σου υπολογιστή


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν παλιό υπολογιστή με ελάχιστη μνήμη και δυνατότητες. Με την εξέλιξη των λειτουργικών συστημάτων και της τεχνολογίας γενικότερα, οι παλιοί υπολογιστές πάνε για ανακύκλωση. Όχι πλέον!  Εδώ, έρχεται η διανομή Puppy Linux να τα «αναστήσει». Σίγουρα ένας υπολογιστής με 2 GB RAM θα «πετάει» με το Puppy Linux. Ίσως και με λιγότερη RAM να κάνεις τη δουλειά σου αλλά δεν ξέρω πως θα πάει με τη φόρτωση ενός browser και κανά δυο-τρεις καρτέλες ανοικτές. Αν και η συγκεκριμένη διανομή είναι φτιαγμένη έτσι, ώστε να βοηθάει τα παλιά και αδύναμα συστήματα. 

Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις του Puppy Linux όπως η BionicPup, XenialPup, FossaPup, RasPup, Slacko Puppy, Tahrpup, με την FossaPup να είναι η νεότερη, βασισμένη στην τελευταία έκδοση του Ubuntu. 

Αφού εγκαταστήσουμε το Puppy Linux μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για περιήγηση στο διαδίκτυο με τον ενσωματωμένο ελαφρύ browser που διαθέτει ενώ υπάρχουν προεγκατεστημένα προγράμματα για όλες τις βασικές εργασίες που χρειάζεται ένας υπολογιστής όπως: επεξεργασία εικόνων, Office, Video και Audio Players, παιχνίδια κ.ο.κ. Φυσικά αν θέλεις περισσότερες εφαρμογές, υπάρχει διαχειριστ;hw πακέτων όπου μπορείς να αναζητήσεις αυτή που θέλεις. Αν και νομίζω, οι προεγκατεστημένες θα ικανοποιήσουν του περισσότερους.  

Βρήκαμε έναν υπέροχο οδηγό στα Ελληνικά από το κανάλι του VincentGR στο Youtube, ο οποίος εγκαθιστά την έκδοση BionicPup στον υπολογιστή του και μπορείς να δεις ευθύς αμέσως:



Έκδοση: 9.5
Μέγεθος: ~300 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Puppy Linux
Πηγή: puppylinux.com/
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram