#9 1η Κατασκευή - Arduino LED


Έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα θεωρητικά άρθρα είστε πλέον σε θέση να φτιάξετε την πρώτη σας κατασκευή. Όπως σας είχα πει μπορείτε όλοι να ασχοληθείτε με το αντικείμενο καθώς δεν θα χρειαστεί να κάνετε ούτε μια κόλληση, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ενώσετε καλώδια πάνω στο Breadboard.

Τι είναι το breadboard;


Είναι μια πλαστική πλακέτα με τρυπούλες οι οποίες συνδέονται από κάτω με αγώγιμο υλικό (ένα μεταλλικό σιδεράκι)  δημιουργώντας κινά σημεία, όπως στην εικόνα παρακάτω, στην οποία οι κίτρινες γραμμές δείχνουν που γίνονται οι ενώσεις. Στο βίντεο παρακάτω εξηγείται αναλυτικά ο τρόπος χρησιμοποίησης τους.


Breadboard υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, προτείνεται να πάρετε κάποιο μεσαίο μέγεθος. Καλό είναι να πάρετε και καλώδια breadboard τα οποία έχουν ιδικά pins στις άκρες για να ταιριάζουν στις τρύπες του.


Πάμε να δούμε τώρα πως μπορούμε με το Arduino uno να ανάψουμε ένα led, να το κάνουμε να αναβοσβήνει και τέλος να αναβοσβήνει εναλλάξ με κάποιο άλλο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  1. Arduino UNO
  2. 2x Αντίσταση 220Ohm
  3. Led 1x Κόκκινο, 1x πράσινο


Βαθμός δυσκολίας

Το κύκλωμα μας σε breadboard

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Δείτε το video της κατασκευής ( Δείτε το στα 720p HD)



Στο μάθημα αυτό δεν θα σας δώσω σε αρχείο (download) τον κώδικα γιατί θέλω να καταλάβετε από μόνοι σας, με την βοήθεια του βίντεο, πως καταφέραμε να προσθέσουμε διάφορες λειτουργίες στο Arduino uno.

Συντάκτης: Βασιλάκης Μιχάλης
Πηγή: www.ardumotive.com