Παίξτε παιχνίδια του Atari 2600 από τον υπολογιστή σας


O μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συντηρεί το αρχείο του Ίντερνετ άρχισε να αρχειοθετεί και τίτλους για τις κονσόλες παιχνιδιών των αρχών της δεκαετίας του 1980. Μάλιστα, στο «σαλόνι» του, το Internet Archive Console Living Room οι νοσταλγοί του Atari και άλλων παιχνιδομηχανών μπορούν να ξαναπαίξουν τα πρώτα τους ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω εξομοίωσης από τον σύγχρονο browser στον υπολογιστή τους.


Για το emulation επιστρατεύτηκε το σύστημα JSMESS που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στα παιχνίδια της κασέτας, χωρίς να χρειαστεί κάποια προσθήκη στο πρόγραμμα ιντερνετικής πλοήγησης. Το εγχείρημα του Internet Archive ξεκίνησε στα τέλη του 2013 και θα συνεχιστεί προσθέτοντας περισσότερες κονσόλες και παιχνίδια.



Ήδη περιλαμβάνει τίτλους για τον Atari 2600, μια κονσόλα του 1977, τον νεότερο Atari 7800 ProSystem του 1986 και άλλες κονσόλες, και συγκεκριμένα την ColecoVision του 1982, την Magnavox Odyssey του 1978 και το Astrocade της ίδιας εποχής.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε και να παίξετε παιχνίδια από το Atari 2600
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε και να παίξετε παιχνίδια από το Atari 7800

Για να παίξετε, επιλέξτε τον τίτλο από την εκτενή λίστα και κάντε κλικ στο Run κάτω από το screenshot του παιχνιδιού. Προς το παρόν, με το emulation δεν ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος των παιχνιδιών, ωστόσο η ομάδα του Console Living Room υπόσχεται πως θα καλύψει το σημαντικό αυτό κενό σύντομα.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
πηγή: tech.in.gr