[How to]: Βάλε υπότιτλους σε ταινίες με το VLC

Πως να βάλεις υπότιτλους σε ταινίες με το VLC


To VLC είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που προτιμάται από πάρα πολλούς Έλληνες χρήστες για την αναπαραγωγή των ταινιών τους.

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό του VLC είναι ότι μπορείτε να του προσθέσετε υπότιτλους για τις ταινίες τις οποίες δεν έχετε.




Αφού κατεβάσετε το αρχείο .srt των υποτίτλων της ταινίας που ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να τσεκάρετε, ότι το αρχείο ταινίας και το αρχείο υποτίτλων έχει ακριβώς το ίδιο όνομα! Για παράδειγμα, το Freaks.avi είναι αρχείο ταινίας και οι υπότιτλοι θα πρέπει να έχουν ακριβώς τον ίδιο τίτλο όπως Freaks.srt. Πως προσθέτουμε υπότιτλους στο VLC

Υπάρχει η απλή μέθοδος του Drag n Drop, δηλαδή να σύρετε το αρχείο υποτίτλων μέσα στο βίντεο που έχετε ανοίξει με το VLC. Αν για κάποιο λόγο δεν σας δουλέψει μπορείτε να πάτε στην επιλογή «υπότιτλος» από το μενού του VLC και να προσθέσετε τον υπότιτλο.



Διόρθωση ασύγχρονων υποτίτλων

Αν οι υπότιτλοι που κατεβάσατε δεν συγχρονίζονται με την ταινία, μπορείτε να το διορθώσετε με δύο απλές συντομεύσεις πληκτρολογίου: το «H», με το οποίο επιταχύνετε τους υπότιτλους, και με το «G» τους επιβραδύνετε. Καλή σας επιτυχία.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram