Psiphon - Το δωρεάν και ανοικτού κώδικα VPN λογισμικό για παράκαμψη γεωγραφικών περιορισμών

Δωρεάν VPN


Το Psiphon είναι ένα ανοιχτού κώδικα (open source), δωρεάν πρόγραμμα που σαν στόχο έχει την παράκαμψη του φιλτραρίσματος στο διαδίκτυο. Αυτό που κάνει είναι να αλλάζει την IP και όχι να δημιουργεί ανώνυμη περιήγηση του χρήστη στο διαδίκτυο. 

Χρησιμοποιεί τεχνολογία VPN, SSH και HTTP Proxy για να σου παρέχει πρόσβαση χωρίς λογοκρισία στο περιεχόμενο του Διαδικτύου. Είναι απαραίτητο και χρήσιμο όταν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί σε Websites ή και υπηρεσίες. 

Όπως λένε και οι Καναδοί δημιουργοί του προγράμματος:

The Internet is not World Wide if someone somewhere is denied access.Everyone has the right to freedom of opinion and expression.

Που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει:

«Το Ίντερνετ δεν μπορεί να λέγεται World Wide (παγκόσμιος ιστός), εάν κάποιος από οπουδήποτε δεν έχει πρόσβαση σε αυτό. Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης.»

Με το που κατεβάσεις την εφαρμογή στον υπολογιστή σου, δεν θα χρειαστεί να την εγκαταστήσεις διότι είναι portable και θα τρέξει αμέσως. Θα ανοίξει ένα παράθυρο όπου θα προσπαθήσει να συνδεθεί απευθείας στον γρηγορότερο ξένο server. Οι διαθέσιμες χώρες που μπορείς να συνδεθείς είναι εννέα και είναι οι εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Ελβετία, Γερμανία, Τσεχία, Ισπανία, Βουλγαρία και Γαλλία. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι πολύ εύκολο στη χρήση και δε χρειάζεται να κάνεις καμία ρύθμιση.  Αφού συνδεθεί είσαι έτοιμος να περιηγηθείς με άλλη IP. Εμείς το κάναμε και μας έβγαλε IP Γερμανίας. Δείτε το screenshot:



Το Psiphon, θα το βρεις εντελώς δωρεάν ως cross platform εφαρμογή, δηλαδή διαθέσιμο για όλα τα γνωστά λειτουργικά όπως Windows, Mac, Android και iOS.

Έκδοση: 176.20221219
Μέγεθος: 8 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android / Mac / iOS
Κατασκευαστής: Psiphon Inc.
Πηγή: https://psiphon.ca
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram