«Ο Μικρός Πρίγκιπας» - Κατεβάστε εντελώς δωρεάν ένα από τα πολυδιαβασμένα βιβλία

Ο Μικρός Πρίγκηπας - Δωρεάν βιβλίο

Ας πούμε δυο λόγια για τον συγγραφέα ενός από των σπουδαιότερων βιβλίων που γράφτηκαν ποτέ:

Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ (29 Ιουνίου 1900 - 31 Ιουλίου 1944) (Πλήρες όνομα Αντουάν-Ζαν-Μπατίστ-Μαρί-Ροζέ ντε Σαιντ-Εξυπερύ - Antoine-Jean-Baptiste-Marie-Roger de Saint-Exupery) ήταν Γάλλος συγγραφέας, γνωστός στο ευρύ κοινό από το βιβλίο του «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο μεταφράστηκε σε 250 γλώσσες και έρχεται ως ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στο κόσμο. Ο Εξυπερύ δεν ήταν όμως ένας διηγηματογράφος, αλλά ένας βαθύς φιλόσοφος που αποτύπωνε τη ζωή κι ανέλυε τον προορισμό της.
Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του αφιερώθηκε στην κατάκτηση των αιθέρων της πολιτικής αεροπορίας, της οποίας είναι ιστορικά απ' τους μεγάλους προδρόμους , ήταν ηγετικός παράγων της δημιουργίας της πρώτης διεθνούς γαλλικής εμπορικής εταιρείας από την οποία ξεπήδησε η Air France, ήταν δοκιμαστής αεροπλάνων της Air France και πολέμησε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πτώση της Γαλλίας, όπου και παρασημοφορήθηκε για να σκοτωθεί τελικά το 1944. Η Γαλλία και οι γαλλόφωνες χώρες τιμούν με το όνομά του σωρεία δρόμων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το διεθνές αεροδρόμιο της Λυών ονομάζεται Σαιντ-Εξυπερύ.

Από το οπισθόφυλλο του Μικρού Πρίγκιπα: 

Ο Μικρός Πρίγκιπας με στοιχεία παραμυθιού, μας ταξιδεύει σ' έναν φανταστικό κόσμο όπου συναντούμε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, σύμβολα και ιδιοφυείς αλληγορίες. Οι στόχοι, οι αξίες, τα συναισθήματα και ο ρόλος του κάθε ανθρώπου στη ζωή βρίσκονται στη σκέψη του συγγραφέα που οδηγεί τις λέξεις και τα σκίτσα του. Ένα αριστούργημα που γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε και να το διαβάσετε στα Ελληνικά εντελώς δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (PDF), αλλά και σε Audio Book (Ακουστικό βιβλίο) χάρη στη μετάφραση από τα Γαλλικά του Ηρακλή Λαμπαδαρίου, δημιουργό των εκδόσεων Σαΐτα.

Είδος αρχείου: PDF, Audio Book
Μέγεθος: 4.7 MB
Σελίδες: 86
Συγγραφέας: Antoine de Saint-Exupéry
Μετάφραση στα Ελληνικά: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram