Disk Wipe - Άδειασε τον δίσκο χωρίς δυνατότητα ανάκτησης

Διαγράψτε οριστικά τα αρχεία από τον σκληρό σας δίσκο


Το Disk Wipe είναι μια δωρεάν, portable (φορητή) εφαρμογή για Windows με σκοπό την οριστική καταστροφή των δεδομένων από σκληρούς δίσκους. Απ' ότι κατάλαβες, το πρόγραμμα μπορεί να διαγράψει όλα τα δεδομένα από τον δίσκο και να αποτρέψει την ανάκτηση τους. Θα μου πεις που μπορεί να χρησιμεύσει αυτό; Η απάντηση είναι πολύ απλή:

Σε περίπτωση που θέλουμε να πουλήσουμε ένα σκληρό δίσκο ή έναν υπολογιστή, τα αρχεία που είχαμε μέσα σε αυτόν, λογικά τα διαγράφουμε ώστε να μην μπορούν να ανακτηθούν. Το κακό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι με την απλή διαγραφή υπάρχει ο κίνδυνος να ανακτηθούν τα αρχεία με ειδικά προγράμματα που μπορούν να βρεθούν πολύ εύκολα.
Το Disk Wipe λοιπόν κάνει το βήμα παραπάνω και διαγράφει οριστικά τα αρχεία από τον σκληρό μας!

Το πρόγραμμα είναι παλιό και δεν έχει πάρει νέα αναβάθμιση. Ωστόσο, αναφέρεται στο site του δημιουργού ότι λειτουργεί μόνο σε Windows Vista και XP, αλλά το δοκιμάσαμε στα Windows 11 και δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.
.  
Έκδοση: 1.7
Μέγεθος: 1.1 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: diskwipe.org
Πηγή: diskwipe.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram