Εδώ ψάχνεις...

[How to] Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων του υπολογιστή μας (2 αναλυτικά βίντεο)

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016


Χάρη στα διάφορα freeware προγράμματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο, έχουμε την δυνατότητα να ανακτούμε αρχεία που διαγράψαμε κατά λάθος από τον σκληρό μας δίσκο ή από κάποιο στικάκι. Μιλάμε καθαρά για σκληρούς HDD και όχι SSD, διότι οι τελευταίοι διαθέτουν διαφορετική τεχνολογία και στην ουσία διαγράφουν οριστικά τα αρχεία που διαγράψαμε. Αντιθέτως, οι HDD σκληροί δίσκοι παραμένουν στον υπολογιστή μας. Περισσότερα θα δείτε στα δύο βίντεο που παραθέτουμε πιο κάτω.

Τρανό παράδειγμα είναι το recuva, το οποίο φιλοξενούμε στο site μας, και είναι αρκετά αξιόπιστο, αδελφάκι του δημοφιλής Ccleaner της εταιρίας piriform. Σας παραθέτουμε ένα ωραίο video από τους τεχνικούς της ελληνικής εταιρίας ανάκτησης δεδομένων Tic Tac.

Στο βίντεο μας εξηγούν την διαδικασία ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων από τον σκληρό δίσκο ή από στικάκι με το δωρεάν πρόγραμμα Recuva.


Άλλα προγράμματα που κάνουν ανάκτηση είναι το «EASEUS Data Recovery Wizard», το οποίο παρουσιάσαμε και αυτό στο site μας, και το TestDisk & PhotoRec. Πρόσφατα, το pcsteps.gr ανέβασε ένα κατατοπιστικό βίντεο που μας αναλύει με διάφορους τρόπους την ανάκτηση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων που σας υποδείξαμε: 


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr