Εδώ ψάχνεις...

[How to]: Πως κάνουμε ανασυγκρότηση του σκληρού μας δίσκου

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016


Πριν δείτε το πολύ ωραίο βίντεο από το κανάλι στο youtube UltimatePCzoneBlogTV, σας παραθέτουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft, τον ορισμό της Ανασυγκρότησης αλλά και τι σημαίνει κατακερματισμός:

Τι σημαίνει κατακερματισμός;
Ο κατακερματισμός είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει φυσιολογικά σε ένα δίσκο με την πάροδο του χρόνου, καθώς αποθηκεύετε, αλλάζετε ή διαγράφετε αρχεία. Όταν αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνετε σε ένα υπάρχον αρχείο, αυτές συνήθως "τοποθετούνται" σε κάποιο σημείο του δίσκου διαφορετικό από αυτό στο οποίο βρίσκεται το πρωτότυπο αρχείο. Καθώς συνεχίζετε να κάνετε αλλαγές, αυτές αποθηκεύονται σε ακόμα περισσότερα διαφορετικά σημεία.

 Με τον καιρό, τόσο το αρχείο όσο και ο ίδιος ο σκληρός δίσκος κατακερματίζονται, με αποτέλεσμα η λειτουργία του υπολογιστή να επιβραδύνεται, καθώς για να ανοίξει ένα αρχείο πρέπει να κάνει αναζήτηση σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Τι είναι η ανασυγκρότηση δίσκων;
Η Ανασυγκρότηση Δίσκων είναι ένα εργαλείο που κάνει αναδιάταξη των δεδομένων που υπάρχουν στο σκληρό δίσκο και ενώνει ξανά τα κατακερματισμένα αρχεία, ώστε να λειτουργεί πιο αποδοτικά ο υπολογιστής σας.

Την ανασυγκρότηση που θα δείτε στο βίντεο την πετυχαίνουμε με το αξιόλογο εργαλείο defraggler το οποίο φιλοξενούμε στο site μας.

Δείτε πως να κάνετε μία επιτυχημένη ανασυγκρότηση:


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα