Cryptogram - Καταπληκτική Ελληνική Ατζέντα και όχι μόνο

Cryptogram - Ελληνική ατζέντα με κρυπτογράφηση
Ένα καταπληκτικό και ελληνικότατο δωρεάν πρόγραμμα από τον Γιάννη Πέτροβα! Πρόκειται για το Cryptogram, μια ψηφιακή ατζέντα με ιδιαίτερη επικέντρωση στην κρυπτογράφηση και ασφάλεια των δεδομένων που καταχωρείτε.

Το όνομα της εφαρμογής, ίσως να μην παραπέμπει σε ατζέντα, διότι ο δημιουργός, αποφάσισε να δώσει «βάρος» στην κρυπτογράφηση. Εκτός από την ατζέντα -στην εφαρμογή ονομάζεται «Προσωπικά Δεδομένα»-, έχεις τη δυνατότητα μέσω του ενσωματωμένου ημερολογίου, να γράφεις κάτι σαν το δικό σου λεύκωμα και σημειώσεις. Επίσης, στο μενού «Επίδειξη Κρυπτογράφησης», μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε κείμενο και να το κρυπτογραφήσεις. Υπόψη, μόνο με το ίδιο πρόγραμμα μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις το κείμενο.

Η εφαρμογή, αν και φτιαγμένη για Windows XP, «τρέχει» μια χαρά και σε Windows 11. Είναι δημιουργημένη με Access, και δεν χρειάζεται να την έχουμε εγκατεστημένη (την Access) στον υπολογιστή μας για να τρέξει το πρόγραμμα. 
Αν συναντήσεις προβλήματα ως προς την κατανόηση του προγράμματος (που δεν το νομίζω), υπάρχει το κουμπί βοήθεια, που θα σε κατευθύνει και θα σου λύσει όλες τις απορίες.

Σημαντικό: Μόλις ανοίξεις την εφαρμογή, θα σου ζητηθεί να πληκτρολογήσεις έναν κωδικό. Ο default (προεπιλεγμένος) κωδικός είναι ο αριθμός 1, ο οποίος μπορεί να αλλαχτεί αργότερα αν το θελήσεις, και πρέπει να το θελήσεις ώστε να βάλεις έναν ισχυρό κωδικό, διότι αυτή είναι η ουσία της συγκεκριμένης εφαρμογής. 

Έκδοση: 1.0.53
Μέγεθος: 4.58 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Γιάννης Πέτροβας
Πηγή: programspetrovas.blogspot.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal