Freeciv - Δωρεάν παιχνίδι στρατηγικής, εναλλακτικό του Civilization

Freeciv - Δωρεάν παιχνίδι στρατηγικής

Το Freeciv είναι ένα δωρεάν ανοικτού κώδικα παιχνίδι στρατηγικής δημιουργίας αυτοκρατοριών που έχει εμπνευστεί από την ιστορία των πολιτισμών των ανθρώπων.

Είναι παρόμοιο με το εμπορικό παιχνίδι Civilization. Το FreeCiv εξελίσσεται προϊστορικά και η αποστολή μας είναι να ηγηθούμε της φυλής μας από τον αιώνα της πέτρας μέχρι τον αιώνα του διαστήματος.

Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός ηγέτη φυλής το 4000 π.Χ και πρέπει να καθοδηγήσει τους ανθρώπους του μέσα στους αιώνες. Με την πάροδο του χρόνου, νέες τεχνολογίες ανακαλύπτονται και επιτρέπουν την κατασκευή νέων κτιρίων και τη δημιουργία νέων μονάδων. Οι παίκτες μπορούν να κηρύξουν πόλεμο ο ένας στον άλλο ή να συνάψουν διάφορες μορφές διπλωματικών σχέσεων.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένας πολιτισμός έχει εξαλείψει όλους τους άλλους ή έχει εκπληρώσει πρώτος τον στόχο του εποικισμού του διαστήματος, σε μια ορισμένη προθεσμία. Εάν περισσότεροι του ενός πολιτισμοί παραμένουν στην προθεσμία, ο παίκτης με το υψηλότερο δείκτη βαθμών κερδίζει. Πόντοι δίνονται για το μέγεθος, τον πλούτο και την πολιτιστική και επιστημονική πρόοδο.

Στο παιχνίδι έχει γίνει προσπάθεια ελληνικής μετάφρασης αλλά όχι πλήρης. Κάποια κομμάτια παραμένουν χωρίς μετάφραση και επειδή είναι συλλογική προσπάθεια, όποιος είναι αγγλομαθής, μπορεί να αποτανθεί στους δημιουργούς του παιχνιδιού για να συνδράμει στην ολοκλήρωση της Ελληνικής μετάφρασης.

Έκδοση: 3.0.7
Μέγεθος: 60.6 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Linux / Windows All
Κατασκευαστής: Freeciv
Πηγή: freeciv.wikia.com/wiki/Main_Page
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal