Βίντεο από την παρουσία μας στο Arduino Day 16

Το Arduino Day 16 πέρασε αφήνοντας πίσω του θετικές εντυπώσεις με πολύ ωραίες αλλά και ενδιαφέρουσες Arduino κατασκευές. Εμείς, μαζί με όλες τις Arduino κατασκευές που μπορείτε να βρείτε στο ardumotive.com, ήμασταν στο The Cube Athens, έτσι θα ήθελα σε αυτό το άρθρο να μοιραστώ με εσάς που δεν καταφέρατε να παρευρεθείτε μερικές στιγμές απ' αυτό το event. Φυσικά απευθύνομαι και σε εκείνους που ήταν εκεί και θα ήθελαν να ξανά παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις μας σε δεύτερο χρόνο καλύπτοντας τυχών κενά. Όλα τα βίντεο μπορείτε να τα δείτε σε ανάλυση FHD (1080p)

Εισαγωγή στο Arduino

Το 1ο μέρος περιλαμβάνει μια εισαγωγή στο Arduino, τι είναι, τις βασικές συναρτήσεις της γλώσσας, πως προγραμματίζεται, αναφορά σε βασικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα, τι είναι το codebender και γενικότερα τι χρειάζεται κανείς να γνωρίζει για να ξεκινήσει να "παίζει" με αυτό. Μπορεί να σας "τρόμαξε" λίγο αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι πιο απλά.


Arduino Tutorials

Στο δεύτερο μέρος είδαμε στην πράξη πόσο εύκολο είναι τελικά να ασχοληθεί κανείς με το Arduino ολοκληρώνοντας μερικά βασικά tutorials με το Arduino uno. Απ' το παρακάτω βίντεο λείπουν κάποια απ΄αυτά, υπήρξε ενα μικρό πρόβλημα με την κάμερα, ωστόσο δεν χάθηκε μεγάλο μέρος. Επίσης είδαμε πως με το codebender μπορούμε να προγραμματίσουμε το Arduino μας με ένα κλικ απευθείας απ' την σελίδα του κάθε tutorial στο ardumotive.com!



Arduino Bluetooth RC

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος μετατρέψαμε ένα απλό τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί απ' την Android συσκευή μας μέσω Bluetooth.



Ελπίζω να σας άρεσαν όλα όσα είδατε και μάθατε εκείνη την μέρα, ραντεβού στο επόμενο Arduino Day!

Αναμένω σχόλια και εντυπώσεις!!!

Υ.Γ.: Για να προλάβω μερικούς περίεργους τύπους που σκέφτονται διάφορα, αλλά και για να απαντήσω σε αυτούς. Σε καμιά περίπτωση δεν κάνω διαφήμιση του site μου ή του εαυτού μου ή οποιοδήποτε άλλου! Όλα αυτά τα χρόνια με την σελίδα μου αλλά και με το dwrean.net προσπαθώ εθελοντικά να μεταδώσω τις γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο σε εσάς και με ευχαριστεί ιδιαίτερα όταν μαθαίνω πως τα καταφέρνω. Δεν ανάγκασα ποτέ κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει, απλά παρουσιάζω τον τρόπο και τα εργαλεία για να πετύχετε κάτι, οπότε αν "ενοχλήστε" μερικοί με την παρουσίαση του site ή του εαυτού μου, πολύ απλά μην με "διαβάζεται" ή στην τελική πληρώστε κάποιον να σας τα μάθει καλύτερα.

Συντάκτης: Βασιλάκης Μιχάλης
www.ardumotive.com Το μεγαλύτερο ελληνικό site για το Arduino