Το ίντερνετ και η τηλεόραση (σκέψεις)

Ίντερνετ και τηλεόραση

Από τότε που έχω γρήγορο ίντερνετ «έκοψα» την τηλεόραση διότι δεν μου είναι χρήσιμη πλέον. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η «ποιότητα» των Ελληνικών προγραμμάτων και προτιμώ όλη την ενημέρωση και διασκέδασή μου να την κάνω μέσω διαδικτύου.

Θεωρώ ότι η ενημέρωση μέσω ίντερνετ είναι πιο έγκυρη, αρκεί να γνωρίζεις τι διαβάζεις και από που, και φυσικά πιο γρήγορη. Δεν το συζητώ για την εκπαίδευση. Χίλιες φορές να ήμουν μαθητής στα χρόνια του διαδικτύου. Κάποτε, για να βρούμε ένα βοήθημα, έπρεπε να βάλουν οι γονείς μας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σήμερα, ακόμα και βίντεο με αναλυτικούς οδηγούς για το κάθε τι υπάρχει. Πραγματικός θησαυρός γνώσεων το διαδίκτυο.

Η Ελληνική τηλεόραση είναι μια περιττή υπηρεσία ΚΥΡΙΩΣ στο θέμα ενημέρωσης που πολλές φορές κατευθύνουν τον τηλεθεατή και στη χειρότερη τον παραπληροφορούν ή όπως συχνά έχουν εκθειάσει στα Ελληνικά Hoaxes, βρίθει από Fake News. Υπάρχουν κάποια φωτεινά παραδείγματα αλλά είναι τόσο λίγα που επισκιάζονται μπροστά στο σάπιο Ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Το χειρότερο όλων, υπάρχει η ΕΡΤ, το δημόσιο αυτό κανάλι, που πληρώνουμε από την τσέπη μας, θέλουμε δεν θέλουμε. Ή θα πρέπει να αλλάξει άρδην το τηλεοπτικό τοπίο με ποιοτικές εκπαιδευτικές εκπομπές αλλά και σωστής ενημέρωσης και όχι κατευθυνόμενης όπως είναι τώρα, ή να μην υπάρχει.

Την τηλεόραση ως συσκευή δεν χρειάζεται να την αχρηστεύσουμε, μπορούμε να δούμε άνετα διαδικτυακό περιεχόμενο ή ακόμα και να την χρησιμοποιήσουμε ως μόνιτορ για το PC μας.

Τέλος, να αναφέρω ότι εκφράζω προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να αλλάξω γνώμες ή γούστα ή να «την πω» σε αυτούς που βλέπουν τηλεόραση. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram