[How to]: Βάλε τα δικά σου ονόματα στα κελιά του Excel

Πως να βάζεις ονόματα στα κελιά του Excel

Όσοι χρησιμοποιούμε Excel, γνωρίζουμε την σημαντικότητα των αυτοματισμών που μας προσφέρει, αρκεί να έχουμε μια υποτυπώδη γνώση από εντολές και συναρτήσεις. Πολύς κόσμος δουλεύει στο Excel για να βγάλει συνήθως αυτόματα κάποιους μέσους όρους, συνολικά αθροίσματα, συνολικές αφαιρέσεις κτλ από μια σειρά συναρτήσεων που αυτοματοποιεί την διαδικασία.

Τα κελιά στο Excel, έχουν συγκεκριμένο τρόπο ονομασίας όπως C3, A1 κτλ. Σε αυτό το tip θα εστιάσουμε σε αυτές τις ονομασίες των κελιών και πως μπορούμε να τις αλλάξουμε με ότι όνομα θέλουμε. Για παράδειγμα, σ΄ ένα πίνακα που έχουμε μια στήλη με διάφορα ποσά, μπορούμε να επιλέξουμε όλα αυτά τα ποσά της στήλης και να τα δώσουμε μια συγκεκριμένη ονομασία, για παράδειγμα «τιμές». Οπότε, όταν θα θελήσουμε να δώσουμε μια συνάρτηση σε αυτή τη στήλη, δεν θα χρειάζεται να επιλέξουμε τη σειρά των κελιών που απαρτίζουν αυτά τα ποσά, πχ: A1 έως Ε1 αλλά μόνο με την ονομασία «τιμές» θα εννοούνται όλα αυτά τα κελιά και θα γίνει η ανάλογη πράξη της συνάρτησης.

Ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, ανέβασε στο κανάλι του στο Youtube ένα επεξηγηματικό βίντεο που μας δείχνει τον τρόπο του συγκεκριμένου tip:



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram