Internet Archive - Χιλιάδες παιχνίδια και εφαρμογές του Commodore 64, διαθέσιμα online

Χιλιάδες παιχνίδια και εφαρμογές του Commodore 64, διαθέσιμα online


Το Internet Archive είναι μια προσπάθεια διάσωσης της παγκόσμιας κληρονομιάς του διαδικτύου και των υπολογιστών. Νομίζω ότι μέχρι τώρα τα καταφέρνει πολύ καλά. Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας, ανέβηκε πρόσφατα στις σελίδες της μια τεράστια συλλογή με χιλιάδες παιχνίδια και εφαρμογές του οικιακού υπολογιστή Commodore 64, έτοιμα να τα δοκιμάσετε online!

Ας πούμε δυο λόγια για το Commodore 64

Το Commodore 64, επίσης γνωστό ως C64 ή CBM 64, είναι ένας 8μπιτος οικιακός ηλεκτρονικός υπολογιστής που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1982 από την Commodore International στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, 7-10 Ιανουαρίου 1982. Έχει μπει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως ο πρώτος σε πωλήσεις υπολογιστής όλων των εποχών, με ανεξάρτητες εκτιμήσεις να φτάνουν στις 10 με 17 εκατομμύρια μονάδες.

Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τη σελίδα του Internet Archive ► Commodore 64 (Games & Software)

Επί την ευκαιρία, ας θυμηθούμε τις υπόλοιπες συλλογές που έχουν ανεβεί στο Internet Archive και έχουμε παρουσιάσει στο site μας:


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram