Betternet - To δωρεάν VPN του Google Chrome

Δωρεάν VPN για τον Google Chrome


Σε προηγούμενα άρθρα είδαμε πως μπορούμε να παρακάμψουμε τους περιορισμούς που έθεσε η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, απαγορεύοντας την επίσκεψη σε ορισμένα sites που παρήγαγαν περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, εξετάσαμε τη διαδικασία που μπορείς να κάνεις στον Mozilla Firefox όπως επίσης και με τη χρήση του ενσωματωμένου VPN του Browser Opera.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως με ένα πρόσθετο στο Google Chrome, μπορούμε να επιτύχουμε ανωνυμία στο διαδίκτυο και ταυτόχρονα να μπορούμε να απολαύσουμε το "απαγορευμένο" περιεχόμενο. Αρχικά όμως, ας δούμε λίγα πράγματα για το VPN.

Τι σημαίνει και τι κάνει το VPN

Το VPN είναι τα αρχικά της αγγλικής φράσης Virtual Private Network που στα ελληνικά μεταφράζεται ως Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυo. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της χρήσης μιας υπηρεσίας VPN είναι η ιδιωτικότητα. Στην ουσία, χρησιμοποιώντας το VPN, κρύβουμε την online δραστηριότητα από τον πάροχο Internet, την κυβέρνηση και οποιονδήποτε άλλο μπορεί να θελήσει να σε κατασκοπεύσει. Το μόνο που μπορούν να δουν είναι η σύνδεση με τον VPN server και τίποτα περισσότερο, μιας και τα δεδομένα που ανταλλάσει ο υπολογιστής σου με τον VPN server είναι κρυπτογραφημένα. Εσύ θα συνεχίσεις να σερφάρεις στο Internet κανονικά, μόνο που η διεύθυνση IP στα websites που επισκέπτεσαι δεν θα εμφανίζεται η κανονική σου, αλλά η IP του VPN server. Αν δηλαδή βρίσκεσαι στην Ελλάδα και ο VPN server στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τον κόσμο του Internet θα είναι λες και βρίσκεσαι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μειονεκτήματα του VPN

Το σημαντικότερο και αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι με τη χρήση του VPN επηρεάζεται η ταχύτητα του ίντερνετ. Είναι ανάλογα από το πόσο μακριά βρίσκεσαι από τους servers στους οποίους συνδέεσαι και από την ποιότητα των servers.

Το δωρεάν πρόσθετο VPN του Google Chrome

Έτσι λοιπόν, αφού μάθαμε κάποια γενικά πράγματα για το VPN, ας δούμε το δωρεάν πρόσθετο με ονομασία Betternet, που στην ουσία είναι μια ακόμη δωρεάν υπηρεσία VPN. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να πάμε στο store του Google Chrome κάνοντας κλικ εδώ και να προσθέσουμε το Betternet στο φυλλομετρητή μας. Δεν χρειάζεται καμία εγγραφή, απλά πατάμε στο εικονίδιο με την ασπίδα που δημιουργήθηκε δεξιά από την μπάρα διευθύνσεων στο Google Chrome, και ενεργοποιούμε την υπηρεσία με το κουμπί Connect. Αυτό ήταν! Τώρα μπορούμε να απολαύσουμε περιεχόμενο που μέχρι τώρα ήταν ανέφικτο.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram