Τρία ακόμα δωρεάν e-books από τον Πάνο ΚολιόπουλοΤο εξαιρετικό blog του Πάνο Κολιόπουλου "Συρταρωμένα" είχε την τιμητική του στο site μας σε προηγούμενο άρθρο με 16 δωρεάν e-books του ιδίου. Δεν σταματάει ο άνθρωπος να εκδίδει νέα βιβλιαράκια σε ηλεκτρονική μορφή και να σου τον πάλι με άλλα τρία! Πραγματικά δεν έχω λόγια για τον τρόπο γραφής του κ. Κολιόπουλου. Εκτός αυτού, είναι και σκιτσογράφος, αφού όλες τις εικόνες των βιβλίων του τις έχει δημιουργήσει ο ίδιος! Σας προτρέπω λοιπόν να τα διαβάσετε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή PDF τους παρακάτω τίτλους:

Οι Θρύλοι δεν Ξαποσταίνουν - Ποτέ (κλικ στον τίτλο για κατέβασμα)

Απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου:

Να σας θυμίσω λίγο . . .
Ήταν η εποχή που το φως του ήλιου χρύσιζε και το φθινόπωρο ο ουρανός γέμιζε από σμήνη πουλιών –αγριόχηνες κυρίως– που έφευγαν για το μεγάλο ταξίδι στις χώρες τις ζεστές του Νότου.
Ζούσαμε σʼ έναν κόσμο που ακροβατούσε ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Και νομίζαμε πως κι όταν θα μεγαλώναμε έτσι θα ήταν. Δεν ήμασταν καθόλου έτοιμοι γιʼ αυτό που μας περίμενε. Αν ξέραμε, αν έστω το υποπτευόμασταν, δεν θα θέλαμε να μεγαλώσουμε ποτέ. Ναι, ήταν καλά.


Σκόρπια και Ξεχασμένα (κλικ στον τίτλο για κατέβασμα)

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:

Πρόκειται για ιστορίες που γράφτηκαν σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετική διάθεση η κάθε μια. Στιγμιότυπα που διηγήθηκα κάποιες στιγμές σε φίλους γύρω στο τραπέζι ή μπροστά στο τζάκι και που μετά κατέγραψα, όχι μην τύχει και τις ξεχάσω, αλλά για να αποδράσω για λίγο ξανά σε άλλες εποχές, όταν το φως χρύσιζε ακόμα και το γέλιο δεν ήταν είδος που σπάνιζε.
Τις τράβηξα από το συρτάρι και πάλι τώρα, με τον χειμώνα αυτόν τον επίφοβο να πλησιάζει απειλητικά, για συντροφιά τις στιγμές εκείνες τις άβολες που το μυαλό μπαίνει σε σκέψεις και τα ερωτήματα που θέτει παραμένουν χωρίς απάντηση.

Δυτικά της Ανατολής (κλικ στον τίτλο για κατέβασμα)

Από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα:

Ζω σε μια χώρα εχθρική.
Συχνά έχω την εντύπωση ότι μ’ έχουν ρίξει με αλεξίπτωτο πίσω από τις εχθρικές γραμμές κι ότι, όπου να ’ναι, θα με συλλάβουν και θα με τουφεκίσουν επί κατασκοπεία, μιας και δεν φοράω στολή.
Ο ποιητής φρόντισε να το πει πιο κομψά με κείνο το «Όπου και να σταθώ η Ελλάδα με πληγώνει» που φροντίζουν να επικαλεστούν σε κάθε ευκαιρία οι σύγχρονοι (πικραμένοι) ντιλετάντες του πνεύματος.
Εγώ τα βλέπω κάπως πιο μαύρα τα πράγματα.
Η αλήθεια είναι ίσως κάπου στη μέση. Η Ελλάδα ούτε σε πληγώνει, ούτε εχθρική είναι. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα χέστηκε για το πώς νιώθουν και πορεύονται τα παιδιά της. Δεν τη νοιάζει και δεν την κόφτει μακάρι και να χτυπιόσαστε όλοι καταή, να τραβάτε τα μαλλιά σας και να τρέχετε από «talk show» σε «talk show», επισημαίνοντας, εκδίδοντας αφορισμούς και προειδοποιώντας για τα «χίλια όσα δεινά που μας επιφυλάσσει το μέλλον αν δεν...». Αν δεν τι;
Αν δεν αλλάξουμε; Αν δεν προσαρμοστούμε; Αν δεν ανοίξουμε τα μάτια μας στον έξω κόσμο; Αν δεν λογικευτούμε;

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram