Midi Sheet Music - Δωρεάν πρόγραμμα που διαβάζει και παίζει Midi αρχεία και στα δείχνει σε παρτιτούρα

MidiSheetMusic - Δωρεάν πρόγραμμα που σου εμφανίζει τις παρτιτούρες από Midi αρχεία


Το Midi Sheet Music είναι ένα εκπληκτικό και δωρεάν πολυπλατφορμικό πρόγραμμα (Windows, Linux, Mac, Android, iOS) που του φορτώνετε αρχεία ήχου midi και αυτό αναλαμβάνει να τα μετατρέψει σε παρτιτούρα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και βλέπεις όλο το μουσικό κομμάτι στο πεντάγραμμο ενώ ταυτόχρονα  ακούς τη μουσικά και βλέπεις τον δακτυλισμό σε ένα  «εικονικό» πιάνο.
Τα καλά δεν τελειώνουν εδώ, αφού το Midi Sheet Music διαθέτει επιπλέον χρήσιμα εργαλεία όπως να αλλάξεις την τονικότητα του μουσικού κομματιού, να προσθέσεις στην παρτιτούρα ονομαστικά τις νότες, να προσθαφαιρέσεις τα όργανα που ακούγονται και να ρυθμίσεις το tempo του τραγουδιού. Το τελευταίο είναι πολύ χρήσιμο αφού σε διευκολύνει να μάθεις το κομμάτι όταν παίζεται πιο αργά.

Επίσης, αν αναρωτιέσαι που να βρεις midi αρχεία, σου προτείνω δύο sites το MidiWorld και το FreeMidi ενώ υπάρχουν και μερικά Midi στο επίσημο site του προγράμματος.
Τέλος, να πω ότι για τα Windows, το πρόγραμμα είναι portable, δηλαδή το κατεβάζεις στον υπολογιστή σου και τρέχει άμεσα χωρίς εγκατάσταση.

Έκδοση: 2.6
Μέγεθος: 1.33 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac / Android / iOS
Κατασκευαστής: midisheetmusic.com
Πηγή: midisheetmusic.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram