Stop Bullying - Χρήσιμα δωρεάν εγχειρίδια για τον σχολικό εκφοβισμό (για γονείς και μαθητές)

Δωρεάν βιβλία/εγχειρίδια για τον Σχολικό εκφοβισμό/μπούλινγκ


Το παρακάτω εγχειρίδια/e-books, εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των Πράξεων «Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου ενημέρωσης, επιμόρφωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων σχολικής βίας και
εκφοβισμού» Θα βρούμε τέσσερα διαφορετικά εγχειρίδια σε μορφή PDF όπου απευθύνονται σε γονείς, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Στο πρώτο βιβλίο/εγχειρίδιο που αφορά τους γονείς, σκοπός του υλικού είναι να αποτελέσει ένα χρηστικό οδηγό για τους γονείς και την ευρύτερη οικογένεια σχετικά με το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.
Στα υπόλοιπα τρία e-books, περιλαμβάνονται εγχειρίδια που απευθύνονται αντίστοιχα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σχετικά με το φαινόμενο της σχολικής βίας και εκφοβισμού ή αλλιώς Bullying.

Τα εγχειρίδια αυτά απαντούν σε τρία βασικά ερωτήματα: 

  1. Τι είναι σχολική βία και εκφοβισμός; 
  2. Πώς καταλαβαίνω το φαινόμενο; 
  3. Τι πρέπει να κάνω; 
Η δομή τους διαρθρώνεται γύρω από αυτά τα τρία βασικά ερωτήματα, σε γλώσσα προσαρμοσμένη ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία απευθύνεται το κάθε εγχειρίδιο, με τη χρήση παραδειγμάτων, ερωτήσεων-απαντήσεων, διαδραστικών δραστηριοτήτων και ασκήσεων.


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: -
Σελίδες: -
Συγγραφέας: Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου)
Πηγή: stop-bullying.sch.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram