Metasploit -Το εργαλείο των χάκερς

Metasploit


Το Metasploit είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να παρέχει ασφάλεια στους υπολογιστές, πληροφορίες σχετικά με τις ευπάθειες, βοηθήματα στη δοκιμή διείσδυσης (Penetration Testing) και την ανάπτυξη της ψηφιακής υπογραφής IDS. Ανήκει στην εταιρεία ασφαλείας Rapid7 που εδρεύει στη Βοστόνη.

Το πιο γνωστό project του είναι το Metasploit Framework το οποίο είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο για την ανάπτυξη και εκτέλεση κώδικα, που επιτρέπει στους διαχειριστές να ανιχνεύουν και να εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας σε πληροφοριακά συστήματα και δίκτυα. Άλλα σημαντικά projects περιλαμβάνουν τη βάση δεδομένων Opcode και το shellcode.

Το Metasploit είναι προεγκατεστημένο στο λειτουργικό σύστημα Kali Linux (κατεξοχήν διανομή για Hackers) και εκτός από Linux υπάρχει έκδοση για Windows λειτουργικά συστήματα.  Στο φίλιο site Cerebrux, σας προτρέπουμε να διαβάσετε έναν οδηγό χρήσης του Metasploit για αρχάριους χρήστες.


Έκδοση: 5.0
Μέγεθος: 679 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux
Κατασκευαστής: Rapid7
Πηγή: Metasploit.com
Συντάκτης του άρθρου: Αναστάσης Βασιλειάδης (Σημαντικό: Ο Αναστάσης ανεβάζει αφιλοκερδώς τα άρθρα, γι' αυτό όσοι επιθυμείτε να τον κεράσετε ένα καφέ, κάντε μια δωρεά μέσω PayPal)


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram