[29/10]: Σαν Σήμερα στον κόσμο των Υπολογιστών και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στον κόσμο των Υπολογιστών και του Ίντερνετ


  • Την 29 Οκτωβρίου 1988, η SEGA ξεκίνησε τη διάθεση της 16-bit παιχνιδομηχανής της, στην αγορά της Ιαπωνίας. Πρόκειται για το Sega Mega Drive ή Sega Genesis (όπως ονομαζόταν στις Η.Π.Α.) το οποίο διαδέχθηκε το Master System.





  • Την 29 Οκτωβρίου 2010, ήταν η ημερομηνία που ο κινεζικός υπερυπολογιστής Tianhe-1A, ικανός για 2,5 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο (!!), "πετάει" από την πρωτιά τις ΗΠΑ στη λίστα με τους ταχύτερους υπολογιστές του κόσμου.




Στο εσωτερικό του, ο Tianhe-1A διαθέτει 7.168 Nvidia Tesla M2050 GPUs (κάρτες γραφικών!!), οι οποίες συνεργάζονται με 14.396 Intel Xeon 5600 (επεξεργαστές!!).


  • Την 29 Οκτωβρίου του 1969, ήταν η ημερομηνία που δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία του Ίντερνετ. Το πρώτο μήνυμα που μεταδόθηκε από έναν πρόγονο του Ίντερνετ, ήταν η λέξη «LO» σε πανεπιστήμιο στις Η.Π.Α. Βασικά, αυτό πρόλαβε και μεταδόθηκε από την ολοκληρωμένη λέξη «LOGIN», αφού διεκόπη η σύνδεση. 



Σε δεύτερη προσπάθεια και μετά από λίγη ώρα, κατάφεραν να μεταδώσουν ένα ολοκληρωμένο κείμενο. Αυτό έγινε μεταξύ δύο υπολογιστών που ήταν συνδεδεμένοι μέσω ενός απομακρυσμένου δικτύου στο πανεπιστήμιο.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram