Τα 4 καλύτερα δωρεάν λογισμικά για προγραμματισμό εργασιών

Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για τον προγραμματισμό των εργασιών στον υπολογιστή


Αν διευθύνεθς ένα γραφείο με πολλές ασχολίες, αυτό είναι μια υγιής ένδειξη ανάπτυξης και παραγωγικότητας. Είναι επίσης μια καλή ένδειξη ότι χρειάζεσαι ένα αξιόπιστο σύστημα για προγραμματισμό εργασιών, διαχείριση συναντήσεων και παρακολούθηση των πελατών σου διότι με τόσες ασχολίες κάτι θα ξεχαστεί και θα είναι εις βάρος σου.

Εδώ είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε. Ένα λογισμικό για χρόνο-προγραμματισμό. Ένα τέτοιο λογισμικό μας επιτρέπει να προγραμματίζουμε εύκολα τις εργασίες μας στον υπολογιστή.
Μπορεί να ανοίξει και να εκτελέσει οποιοδήποτε πρόγραμμα στον υπολογιστή μας, να προσθέσει πολλαπλές εργασίες στη λίστα και να μας δώσει μηνύματα προειδοποίησης πριν εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία.

Μπορούμε επίσης να δώσουμε εντολή στο λογισμικό να κλείσει ή να ξεκινήσει τον υπολογιστή σε καθορισμένο χρόνο και ακόμα περισσότερα. Ο εγγενής διαχειριστής εργασιών (Task Manager) των Windows μπορεί επίσης να κάνει κάποιο προγραμματισμό, αλλά έχει περιορισμένη λειτουργικότητα, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν ή να τερματίζουν τις διαδικασίες.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε στα τέσσερα (4) καλύτερα δωρεάν λογισμικά για χρονοπρογραμματισμό στα Windows.


Freebyte Task Scheduler (Download)


δωρεάν λογισμικά για προγραμματισμό εργασιών


Το Freebyte Task Scheduler είναι ένα πολύ αποτελεσματικό δωρεάν λογισμικό για προγραμματισμό εργασιών. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων σε προκαθορισμένους χρόνους. Διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για Linux, το Freebyte Task Scheduler είναι ένα πρόγραμμα που σου επιτρέπει να προγραμματίσεις πολλές εφαρμογές να ξεκινήσουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
Το πρόγραμμα εκτελείται κατευθείαν χωρίς εγκατάσταση, πράγμα που το καθιστά portable και μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας σε ένα usb flash και να το εκτελούμε σε οποιονδήποτε υπολογιστή. 
Όσο για τα υπόλοιπα, είναι εύκολο στην πλοήγηση και απλό στη χρήση.


Desktop Reminder (Download)

Δωρεάν προγραμματισμός εργασιών

Το Desktop Reminder είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μας παρέχει ένα πλήρες ημερολόγιο για να προγραμματίσουμε τις εργασίες μας. Διαθέτει κατηγορίες με διαφορετικά χρώματα και μια λίστα εργασιών που έχει οπτικούς δείκτες για διαφορετικούς τύπους εργασιών ώστε να γίνεται η δουλειά μας χωρίς να μπερδευόμαστε. Εκτός από αυτό, έρχεται με επιπλέον καλούδια, όπως αυτόματη μορφοποίηση του χρόνου με βάση διαφορετικές ζώνες ώρας, συναγερμό με προσαρμοσμένα μηνύματα και αυτόματες ειδοποιήσεις για επείγουσες εργασίες. Η διαχείρισή του είναι τόσο εύκολη που μπορείς επίσης να το προσαρμόσεις ώστε να ταιριάζει με τις προτιμήσεις σου.


System Scheduler (Download)

δωρεάν λογισμικά για προγραμματισμό εργασιών


Το System Scheduler, στη δωρεάν έκδοσή του, μας επιτρέπει να προγραμματίζουμε εργασίες ορίζοντας υπενθυμίσεις που εμφανίζονται ως αναδυόμενα παράθυρα.
Το πρόγραμμα, μπορεί και αυτοματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες εκτελώντας, ανοίγοντας ή κλείνοντας κάποια προγράμματα σε μια συγκεκριμένη ώρα που έχουμε ορίσει.
Για τις υπενθυμίσεις, μπορούμε να επιλέξουμε το αγαπημένο μας αρχείο ήχου ως ήχο ειδοποίησης, να θέσουμε Hotkeys για ενεργοποίηση προγραμμάτων κτλ.


Task Till Dawn (Download)

δωρεάν λογισμικά για προγραμματισμό εργασιών

Το Task Till Dawn είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα προγραμματισμού εργασιών που διατίθεται τόσο για Windows όσο και για Mac λειτουργικά συστήματα. Πρόκειται για ένα πολύγλωσσο πρόγραμμα (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά) που μπορεί να εκτελεί επαναλαμβανόμενες εργασίες σε προκαθορισμένο χρόνο.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλαπλές εργασίες και να ρυθμίσουμε την ώρα σε δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες, ημέρες, μήνες ή άλλα ανάλογα με το τι και πώς θέλουμε να εκτελούνται οι εργασίες.


σ.σ: Η παραπάνω λίστα υπογραμμίζει τα καλύτερα δωρεάν λογισμικά που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε και να εκτελέσουμε ομαλά τις εργασίες μας. Υπάρχουν και άλλα προχωρημένα λογισμικά χρονοπρογραμματισμού (όχι δωρεάν), αλλά εμείς εδώ σας παρουσιάζουμε πάντα τα καλύτερα δωρεάν.

Συντάκτης του άρθρου: Βασίλης Σερεμέτης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal