Τρία δωρεάν προγράμματα ομαλοποίησης αρχείων MP3 για ομοιόμορφη απόδοση ήχου

Δωρεάν εφαρμογές για να έχεις τη μουσική στην ίδια ένταση


Όταν κατεβάζουμε τραγούδια MP3 από διάφορους ιστότοπους, το σίγουρο είναι πως η ένταση των μουσικών αρχείων δεν είναι στην ίδια ένταση. Για παράδειγμα, όταν βάζεις 10 τραγούδια να παίξουν σε έναν player, και έχεις ρυθμίσει την ένταση να παίζει στο 50%, μερικά τραγούδια θα ακούγονται πιο δυνατά και άλλα με χαμηλότερη ένταση. Για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν εργαλεία που επεξεργάζονται τα MP3 και ομαλοποιούν (normalizing) την έντασή τους. Συγκεντρώσαμε τρία (3) εργαλεία που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά και σου τα παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως. 

MP3Gain: Το MP3Gain είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που ομαλοποιεί τον ήχο των αρχείων MP3 χωρίς καμία απώλεια ποιότητας. Χρησιμοποιεί μια στατιστική ανάλυση για να προσαρμόσει το επίπεδο έντασης κάθε αρχείου, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα αρχεία αναπαράγονται στην ίδια ένταση.

Audacity: Το Audacity είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου ανοικτού κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξομάλυνση αρχείων MP3. Διαθέτει ένα ενσωματωμένο εφέ Normalize που σου επιτρέπει να ρυθμίζεις το επίπεδο έντασης των αρχείων MP3, είτε μεμονωμένα είτε σε ομαδικά πακέτα.

Wavosaur: Το Wavosaur είναι άλλο ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου που μπορεί να ομαλοποιήσει αρχεία MP3. Μπορεί να κάνει normalizing πολλά αρχεία ταυτόχρονα. Διαθέτει επίσης άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως fade in/out, αφαίρεση σημείων χωρίς ήχο και άλλα.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal