Βρες τον κωδικό του Facebook λογαριασμού σου και άλλων υπηρεσιών

Βρες τους κωδικούς που έχασες από ιστοσελίδες που είσαι μέλος

Οι σύγχρονοι browsers όπως είναι ο Mozilla firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Opera κτλ, έχουν την τάση να αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης από sites και υπηρεσίες που είμαστε εγγεγραμμένοι. Αυτό γίνεται για να μη χρειάζεται να πληκτρολογούμε εκ νέου τους κωδικούς κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε σύνδεση στο αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο, για παράδειγμα το Facebook. Βέβαια, την πρώτη φορά που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε σύνδεση με τους κωδικούς μας σε μια ιστοσελίδα, θα είναι αυτή η φορά που θα «μας ρωτήσει» ο browser αν θέλουμε να αποθηκεύσει τον κωδικό για μεταγενέστερη χρήση. Καλό είναι να απαντάμε καταφατικά σε αυτό, για τους λόγους που προαναφέραμε.

Αυτό όμως έχει ένα κακό. Μετά από λίγο καιρό μπορεί να ξεχάσουμε τον κωδικό γιατί πολύ απλά δεν θα χρειάζεται να τον θυμόμαστε. Τι γίνεται στην περίπτωση που τον ξεχάσουμε; Η ερώτηση αυτή έχει πολύ απλή απάντηση και θα σου δείξω αμέσως τον τρόπο να εμφανίσουμε όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε στο διαδίκτυο.

Για τις ανάγκες αυτού του οδηγού, χρησιμοποιήσαμε τον Google Chrome, μιας και είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα περιήγησης. Τα βήματα είναι πολύ απλά και σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα:

1. Ανοίγουμε τον Google Chrome και πληκτρολογούμε στην μπάρα διεύθυνσης το ακόλουθο link: chrome://settings/passwords.





2. Αμέσως θα δούμε όλες τις ιστοσελίδες που έχουμε κάνει εγγραφή με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Βέβαια, στην περιοχή του κωδικού πρόσβασης βλέπουμε τελίτσες (••••••) αντί για τον κωδικό. Πατώντας όμως στο «ματάκι» το Google Chrome θα εμφανίσει τον κωδικό. Τόσο απλό!


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal