[How to]: Οργανώστε τα Downloads σας ανά ημερομηνία

Οργάνωσε τα Downloads σου ανά ημερομηνία και αυτόματα

Αν είσαι από αυτούς που κατεβάζουν συνεχώς αρχεία από το διαδίκτυο κάποια στιγμή ο φάκελος "Downloads" θα γεμίσει, θα μπερδευτεί και θα επικρατεί ένα χάος. Στο τέλος δε θα ξέρεις τι έχεις κατεβάσει. Για να αποκτήσουν τα downloads σου μια πιο ανθρώπινη μορφή, σου έχουμε τη λύση και μάλιστα αυτόματα.

Το Google Chrome, όπως και κάθε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, αποθηκεύει τα ληφθέντα αρχεία σε έναν ενιαίο κατάλογο από προεπιλογή. Στα Windows, είναι συνήθως ο φάκελος "Λήψεις" και εκεί αποθηκεύονται όλα.
Ενώ αυτό συνήθως για πολλούς χρήστες είναι βολικό, καθώς όλα τα ληφθέντα αρχεία βρίσκονται εύκολα με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να είναι προβληματικό για τους χρήστες που κάνουν λήψη πολλών αρχείων ή θέλουν να παρακολουθούν καλύτερα τη δραστηριότητά τους.

Εδώ έρχεται η δωρεάν επέκταση «Organize Downloads by Date» του Google Chrome η οποία προσθέτει μια αυτόματη επιλογή. Αφού εγκατασταθεί, ταξινομεί τα αρχεία αυτόματα σε φακέλους  με βάση την τρέχουσα ημερομηνία.
Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2021, οι λήψεις θα τοποθετηθούν στο φάκελο «Downloads / 2021/11».  Όταν ο μήνας γίνει Δεκέμβριος 2021,  οι λήψεις μεταφέρονται στην τοποθεσία «Downloads / 2021/12» αντίστοιχα.

Η ταξινόμηση γίνεται αυτόματα με καμία παρέμβαση από τον χρήστη. Οι φάκελοι δημιουργούνται επίσης αυτόματα και ο διαχειριστής λήψεων του Chrome ανοίγει τη σωστή τοποθεσία όταν επιλέγεις να ανοίξεις μια λήψη στον τοπικό φάκελο.

Έκδοση: 1.1
Μέγεθος: 7.1 KB
Browser: Google Chrome
Κατασκευαστής: Lucas Bustamante
Πηγή: lucasbustamante.com.br/en/
Συντάκτης του άρθρου: Βασίλης Σερεμέτης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram