[20/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στην Τεχνολογία


• Την 20 Νοεμβρίου του 1985, η Microsoft λανσάρει το λειτουργικό σύστημα Windows 1.0. Ήταν η πρώτη προσπάθεια της Microsoft να εφαρμόσει ένα multitasking γραφικό περιβάλλον εργασίας που βασίζεται στην πλατφόρμα του υπολογιστή. Βέβαια, υπήρχαν αντιδράσεις διότι τα Windows 1.0 είχαν υψηλές απαιτήσεις για τα δεδομένα της εποχής, πράγμα που τα έκανε αργά για να είναι χρησιμοποιήσιμα.
Τα Windows που άρχισαν να κάνουν σημαντικές πωλήσεις ήταν τα Windows 3.0.




• Την 20 Νοεμβρίου του 2008, εγκαινιάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Europeana, μία διαδικτυακή βιβλιοθήκη που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει σταδιακά εκατομμύρια βιβλία και άλλα στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.



• Την 20 Νοεμβρίου του 2012, τα προσωπικά στοιχεία περίπου εννέα εκατομμυρίων πολιτών έχει στην κατοχή του ένας 35χρονος, ο οποίος συλλαμβάνεται μετά από έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ, απέκτησε τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από το Υπουργείο Οικονομικών και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες.




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram